Redactia.ro
Home » Știri » AUR cere eliminarea restricțiilor pentru noaptea de Înviere: ”Ne vom lupta pe toate căile, în Parlament”

AUR cere eliminarea restricțiilor pentru noaptea de Înviere: ”Ne vom lupta pe toate căile, în Parlament”

George Smion , liderul AUR

Există posibilitatea ca și în acest an să nu putem participa la slujba de Înviere. Având în vedere restricțiile în vigoare, reprezentanții AUR cer eliminarea lor pentru noaptea de Înviere, atât pentru biserica ortodoxă, cât și pentru cea catolică.

AUR cere eliminarea restricțiilor pentru noaptea de Înviere

Reprezentanții partidului AUR cer autorităților să ridice restricțiile pentru noaptea de Înviere, având în vedere că acestea sunt prelungite tot mai mult. O participare la slujba de Înviere ar fi imposibilă în condițiile în care este interzisă deplasarea în intervalul 23:00-6:oo, informează România Tv.

″În aceste sfinţite nopţi, creştinii îşi doresc să participe la slujba Învierii, urmată de Sfânta Liturghie; prin urmare, este necesară derogarea de la restricţiile de deplasare între orele 23,00 – 5,00, una dintre măsurile impuse de CNSU în data de 6 noiembrie 2020 şi prelungită lună de lună, până la un termen necunoscut”, precizează AUR, într-un comunicat.

Senatorul Claudiu Târziu a punctat importanța slujbei de Înviere, în condițiile în care anul acesta ar fi pentru a doua oară consecutiv când oamenii nu ar mai putea participa.

„Ne vom lupta pe toate căile, în Parlament și în afara lui, ca aberația de anul trecut să nu se mai întâmple. Este cea mai importantă sărbătoare a creștinilor, una a bucuriei și nădejdii, a credinței depline în Iisus Hristos, a învierii Lui și a noastre. Cu toate riscurile în fața întunericului, noi vom merge să luăm Lumina. Le-o vom da și celor rătăciți, care ne țin departe de Biserică și ne vom ruga ca Bunul Dumnezeu să le deschidă mintea, să le încălzească sufletul și să le îndrume fapta”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, copreședinte AUR.

George Simion se opune vaccinării obligatorii și restricțiilor

Liderul AUR, George Simion, nu este de acord cu inițiativa legislativă prin care vaccinarea va fi obligatorie și amendarea părinților care refuză să-și vaccineze copiii.

„Iniţiativa care prevede vaccinarea obligatorie a fost iniţiată şi susţinută de doctorul Rafila. A fost retrimisă la Comisie şi e foarte interesat de acestă lege domnul Tătaru. Admirabilul domn Tătaru care ne-a ţinut atâta timp sub restricţii.Se încearcă amendarea celor care nu vor să îşi vaccineze copiii. Se spune că este o campanie de informare pentru vaccinare, dar de fapt este vaccinare obligatorie. Şi-au adus aminte de acestă lege pentru că acum e pandemie şi ne trebuie legi cât mai dure ca să stea în pixul unui ministru dacă noi ne vom vaccina, dacă ne vom vaccina copiii sau nu. Nu vreau să decidă pentru mine Vlad Voiculescu. Nu vreau să decidă pentru mine Nelu Tătaru, nu vreau să decidă un reprezentant la Guvernului sau altul. Vreau ca noi să decidem”, a mai spus George Simion.

Legea vaccinării obligatorii ar putea intra în vigoare. Ea a fost trimisă în Parlament de către fostul Guvern Tudose, doar că acum unii parlamentari ar vrea să o scoată din sertar și să o dezbată, din nou.

„Ar trebui să intre în procedură de votare, pentru că ea a fost dezbătută suficient, a fost rapid votată și adoptată de Senat, a fost trimisă la Camera Deputaților, unde a stat doi ani, dacă nu mai mult timp. Legea este gata, practic, din primăvara anului 2016 și, de atunci, tot am așteptat ca Ministerul Sănătății să promoveze această lege în Parlament, nu s-a întâmplat. A fost promovată ulterior, dar rezultatul este cel pe care îl cunoaște toată lumea”,  a spus Alexandru Rafila.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: