Redactia.ro
Home » Stil de viață » Alimente care ne scurtează viața. Se găsesc pe masa tuturor românilor

Alimente care ne scurtează viața. Se găsesc pe masa tuturor românilor

Fiecare felie de pizza pe care o mâncați ar putea să vă scurteze durata de viață cu 7,8 minute, dar cartofii prăjiți vă vor face să câștigați mai mult timp, susține un studiu al unor specialiști nutriționiști.

Alimente care ne scurtează viața

Experții de la Universitatea din Michigan au calculat povara pe care o reprezintă pentru sănătate diferite alimente, analizând amprenta de carbon și impactul lor nutrițional. Conform studiului, pizza vă poate scurta durata de viață cu 7,8 minute.

Cartofii prăjiți pot adăuga câteva minute la durata de viață. Specialiștii au descoperit că o porție de cartofi prăjiți poate adăuga 1,5 minute la viața unei persoane, iar nucile pot adăuga aproape 26 de minute, relatează The Telegraph. Între timp, un sandviș cu unt de arahide și gem îi oferă unei persoane mai mult de o jumătate de oră în plus.

Alimente precum pizza, bacon și burgeri, însă, vă vor face să pierdeți timp, o porție de pizza reducând aproape 10 minute de viață sănătoasă. Studiul, publicat în revista Nature Food, se bazează pe speranța de viață sănătoasă, durata de timp în care o persoană are o calitate bună a vieții și nu suferă de boli.

 Se pierd 0,45 minute pentru fiecare gram de carne consumat

Oamenii de știință au calculat influența directă a diferitelor mese, gustări și băuturi în aproape 6.000 de cazuri.

Autorii studiului au scris:

„De exemplu, am constatat că, în medie, se pierd 0,45 minute pentru fiecare gram de orice fel de carne procesată pe care o persoană o mănâncă”

„Cele 61 de grame de carne procesată dintr-un sandviș cu hotdog au ca rezultat 27 de minute de viață sănătoasă pierdute numai din cauza acestei cantități de carne procesată. 

„Apoi, dacă luăm în considerare și ceilalți factori de risc, cum ar fi sodiul și acizii grași trans din interiorul hotdogului, contrabalansați de beneficiul grăsimilor polinesaturate și al fibrelor – am ajuns la valoarea finală de 36 de minute de viață sănătoasă pierdute per hotdog.” 

Alimente cu undă verde

Autorul studiului, profesorul Olivier Jolliet, a declarat:

„Este clar că este urgent să se facă schimbări în alimentație pentru a îmbunătăți sănătatea umană și mediul înconjurător. Rezultatele noastre demonstrează că micile înlocuiri specifice oferă o strategie fezabilă și puternică pentru a obține beneficii semnificative pentru sănătate și mediu, fără a necesita schimbări dramatice în alimentație. Indicele nutrițional pentru sănătate ia în considerare toate aspectele ciclului de viață al unui produs, inclusiv modul în care acesta este produs, recoltat, prelucrat, consumat și eliminat, precum și cât de caloric și benefic sau dăunător din punct de vedere nutrițional a fost un aliment.”

Cercetătorii au acordat acum fiecărui aliment un rating de tip semafor, în funcție de faptul dacă ar trebui să consumăm mai mult sau mai puțin din produsul respecti

Somonul a obținut un scor verde pentru impactul nutrițional, adăugând 16 minute însă a primit un scor general roșu din cauza impactului său asupra mediului. Între timp, Cola a primit un roșu pentru impactul nutrițional, dar un verde pentru impactul asupra mediului.

Katerina Stylianou, autorul principal al studiului, a declarat: „Studiile anterioare și-au redus adesea concluziile la o discuție între alimentele de origine vegetală și cele de origine animală.

„Deși am constatat că alimentele pe bază de plante au, în general, rezultate mai bune, există variații considerabile atât în cadrul alimentelor pe bază de plante, cât și în cadrul celor pe bază de animale”.

 

Sursa foto: meat-milk.ro

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: