Redactia.ro
Home » Stil de viață » Alimente care nu expiră. Pot fi consumate după un timp îndelungat

Alimente care nu expiră. Pot fi consumate după un timp îndelungat

Alimente care nu expiră. Pot fi consumate după un timp îndelungat

Te-ai întrebat care sunt alimentele care nu expiră? Iată zece alimente care au un termen de valabilitate nedefinit și pot fi bune pentru consum chiar și după ani de zile.

Mierea

Mierea este alimentul despre care se spune că poate rezista veșnic, grație enzimelor pe care le conține. Acestea schimbă compoziția nectarului, transformându-l în zaharuri simple, depozitate inițial în faguri.

Procesarea și ambalarea acestui aliment miraculos ajută, de asemenea, la durata sa de viață nedeterminată. Apoi, mierea este higroscopică, deci aree proprietatea de a absorbi umezeala din aer.

Se crede că cel mai vechi borcan de miere descoperit vreodată are în jur de 5500 de ani.

Orezul alb

Cercetătorii au descoperit că orezul alb își poate menține conținutul nutritiv și aroma timp de 30 de ani, atunci când este păstrat în containere fără oxigen la temperaturi mai mici de 4 grade Celsius.

În schimb, orezul brun rezistă doar în jur de șase luni, din cauza uleiurilor naturale pe care le conține.

Sarea

Având în vedere că clorura de sodiu este un mineral extras din Pământ, nu este nicio surpriză termenul de valabilitate nelimitat al sării. Sarea a fost folosită de secole pentru a conserva alte alimente, pentru că înlătură umezeala.

Însă, sarea iodată nu este la fel de rezistentă precum cea pură, extrasă din mine, și este bună doar cinci ani de zile.

Sosul de soia

În general, depinde de aditivii pe care producătorii îi folosesc, dar dacă nu este desfăcut, sosul de sare dintr-o sticlă are un termen de valabilitate nedefinit.

Sirop de arțar

Grație rezistenței la creșterea microbială, siropul de arțar poate rezista un timp foarte îndelungat. Este de preferat să fie păstrat la rece.

Fasolea boabe uscată

La fel ca și în cazul orezului, ea poate fi consumată și peste 30 de ani. Conform unui studiu, valoarea sa nutrițională nu se schimbe și, chiar dacă fierbe mai greu, poate fi consumată și după mulți ani.

Alimente care nu expiră: Zahărul rezistă foarte mult timp

Zahărul

În funcție de modul de depozitare, zahărul poate rezista ani de zile. Zahărul pudră și cel granulat ar trebui ținute departe de umezeală, în ambalaje ermetice pentru a fi bun de consum și după perioade foarte lungi de timp.

Băturile alcoolice tari

Atâta timp cât nu sunt desfăcute și expuse la aer, lumină intensă sau căldură intensă, băuturile alcoolice tari pot rezista ani la rând, chiar dacă își mai pierd din aromă.

Amidon de porumb

Atâta timp cât nu este expus la umeazeală și nu se udă (fapt care face moleculele de oxigen să se amestece cu cele de amidon) și este ținut în loc uscat și răcoros, nu va expira pentru o perioadă extrem de lungă de timp.

Lapte praf

Testele cercetătorilor au dovedit că laptele praf ăși menține proprietățile peste 20 de ani. La fel, trebuie ținut la loc uscat și răcoros, departe de umezeală sau căldură excesivă.

Citește și: Cele mai periculoase alimente pentru ficat. Medicii recomandă să le eviți

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: