Redactia.ro
Home » Știri » Alimentul care curăță vasele de sânge și stimulează procesele cerebrale. Îl găsești la orice magazin și costă câțiva lei

Alimentul care curăță vasele de sânge și stimulează procesele cerebrale. Îl găsești la orice magazin și costă câțiva lei

vlad ciurea

Prof. dr. Vlad Ciurea a participat ca invitat la podcastul moderat de Cătălin Măruță, unde a vorbit despre un aliment accesibil tuturor, cu proprietăți de curățare a vaselor de sânge și stimulare a proceselor cerebrale. Iată despre ce produs este vorba. Îl găsești la piață, iar prețul său nu este deloc unul piperat!

Alimentul care curăță vasele de sânge și stimulează procesele cerebrale. Îl găsești la orice magazin

Conform medicului Vlad Ciurea, usturoiul este o adevărată comoară pentru sănătate, ținând la distanță numeroase boli grave și având un rol important în stimularea proceselor cerebrale.

„Nu trebuie să lipsească fructele, nucile, semințele de dovleac. Ceapa, usturoiul, busuiocul, pătrunjelul împing procesele cerebrale. Este foarte interesant„! Este dovedit că usturoiul curăță vasele. Am un prieten din comunitate care mănâncă usturoi așa cum mâncăm noi semințe și spune că este pentru sănătate foarte bine!”, a povestit medicul Vlad Ciurea, în cadrul podcastului moderat de către Cătălin Măruță.

Beneficiile consumului de usturoi asupra organismului

Susține sănătatea inimii: Usturoiul poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol rău (LDL) și trigliceridelor, precum și la scăderea tensiunii arteriale. Aceste proprietăți ale usturoiului pot contribui la prevenirea bolilor cardiovasculare.

Proprietăți antioxidante: Usturoiul conține compuși antioxidanți care pot proteja celulele împotriva deteriorării oxidative și pot reduce riscul de apariție a afecțiunilor cronice, cum ar fi bolile de inimă și cancerul.

Sistem imunitar fortificat: Usturoiul stimulează sistemul imunitar, datorită conținutului său de compuși activi, precum alicina. Consumul regulat de usturoi poate ajuta la prevenirea și tratarea răcelilor și infecțiilor respiratorii.

Proprietăți antimicrobiene: Usturoiul are proprietăți antimicrobiene și antifungice, putând ajuta în combaterea infecțiilor bacteriene și fungice, inclusiv a celor cauzate de bacterii rezistente la antibiotice.

Beneficii antiinflamatorii: Compușii activi din usturoi pot avea efecte antiinflamatorii în organism, contribuind la reducerea inflamației și a riscului de boli inflamatorii cronice, cum ar fi artrita.

Potențial anticancerigen: Unele studii sugerează că usturoiul ar putea avea un efect de prevenire împotriva anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cel de stomac, colon, sân și plămâni.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: