Redactia.ro
Home » Știri » Alimentul care nu ar trebui consumat niciodată, deși e la ordinea zilei. Dăunează creierului și nu numai

Alimentul care nu ar trebui consumat niciodată, deși e la ordinea zilei. Dăunează creierului și nu numai

Alimentul care nu ar trebui consumat niciodată, deși e la ordinea zilei. Dăunează creierului și nu numai

Iată alimentul pe care oamenii nu ar trebui să îl mai consume niciodată, de preferat, deși este consumat la ordinea zilei. Unii specialiști consideră că ar trebui interzis pentru că dăunează creierului și nu numai. Iată ce declarații a făcut profesorul universitar doctor Vlad Ciurea.

Alimentul care nu ar trebui consumat niciodată, deși e la ordinea zilei. Dăunează creierului și nu numai

Sunt alimente sau combinații de alimente care pot dăuna sănătății, în special când sunt consumate în exces. Există, însă, un aliment pe care oamenii îl consumă regulat, chiar zilnic și nu în cantități mici. Sunt și persoane care nu își pot imagina viața fără să guste din preparate care conțin acest ingredient. Este vorba despre zahăr. Zahărul mai este denumit și „moartea albă”. Este dulce, delicios, bun la gust și, totuși, unii îl numesc „drog”, pentru că e greu să renunți la el odată ce te-ai obișnuit să îl consumi.

„Zahărul este, fără îndoială, ucigașul numărul 1 din istoria umanității, mult mai letal decât opiul sau radiațiile radioactive”, a spus Sakurazawa, terapeut japonez.

Alexandru Vlad Ciurea, medicul neurochirurg, a explicat de ce oamenii ar trebui să se oprească din consumul de zahăr pentru că dăunează și este nociv creierului și nu numai. Pentru a nu-i simți lipsa din alimentație, poate să fie înlocuit cu miere, un aliment care oferă un gust delicios și este sănătos.

„Toate aceste glucide în formă excesivă nu fac bine celulei nervoase”, a spus medicul Alexandru Vlad Ciurea la Antena 3 CNN.

Iată și alte alimente dăunătoare organismului uman, conform medicului. „Toate tocăturile, eu vorbesc de creier nu de burtică, burtica e foarte fericită, toate tocăturile fac rău. Toți cârnații ăia grași și așa mai departe. Toate sarmalele chiar. (…) Tot sângele se duce în abdomen, acolo începe o digestie grea de tot”, a adăugat profesorul universitar doctor Vlad Ciurea.

Același medic susține că cea mai bună carne pentru creier este carnea de curcan, așa cum a mărturisit acesta în emisiunea De-a viața ascunselea, de la Antena 3 CNN. Și mai este ceva extrem de important.

„În afară de odihnă, creierul trebuie lăsat să se refacă. Una e să dormi, alta e să refaci creierul. Mergeți în pădure, mergeți la munte, mergeți pe câmpie, stați în iarbă verde. Uitați-vă la soare, deschideți geamul dimineața, toate astea îmbunătățesc starea de funcționare a creierului. Aer curat, apa cât mai curată, mișcarea, înviorarea”, a mai spus acesta.

Alimentul care nu ar trebui consumat niciodată, deși e la ordinea zilei. Dăunează creierului și nu numai
Foto: Youtube / De-a viata ascunselea (capturi video)
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: