Redactia.ro
Home » Știri » Alimentul mai bogat în vitamina C decât lămâia. Cu siguranță nu știai asta! Iată o rețetă simplă și delicioasă pentru a te bucura de el

Alimentul mai bogat în vitamina C decât lămâia. Cu siguranță nu știai asta! Iată o rețetă simplă și delicioasă pentru a te bucura de el

legume

Atunci când ne gândim la alimentele bogate în vitamina C, primul lucru care ne vine în minte este lămâia. Cu toate acestea, medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit că există un aliment care conține mai multă vitamina C decât lămâia. Cu siguranță nu știai acest detaliu!

Alimentul mai bogat în vitamina C decât lămâia. Cu siguranță nu știai asta

Vorbim despre pătrunjel, alimentul des întâlnit în bucătăria românească, care ascunde numeroase beneficii neașteptate. Potrivit specialistei în nutriție, Mihaela Bilic, pătrunjelul este un antioxidant puternic, contribuind la îmbunătățirea digestiei și circulației. De asemenea, acesta are abilitatea de a neutraliza mirosurile neplăcute, inclusiv cel de usturoi, asigurând o respirație proaspătă.

„Vitamina C este cea mai celebră dintre vitamine și cea mai puternică substanță antioxidantă din natură. Blochează “ruginirea”, adică îmbătrânirea și îmbolnăvirea, ajută organismul să neutralizeze radicalii liberi și procesele oxidative, întărește sistemul imun. Când vine vorba de surse naturale de vitamina C, primul nostru gând este la citrice în general și la lămâi în special. Adevărul este că legumele sunt mai bogate în vitamina C comparativ cu fructele, iar campionul este nimeni altul decât banalul pătrunjel.

Cu un conținut de aproape 200mg vitamina C/100g, pătrunjelul depășește toate celelalte fructe și legume: ardei gras roșu 160mg, suc de lămâie 128mg, ardei gras verde 120mg, kiwi 92mg, căpșuni 67mg, suc de portocale 54mg. Singura condiție este să consumăm pătrunjel din belșug, cu snopul, sub formă de salată (după exemplul salatei libaneze), nu doar câteva frunze, ca decor în ciorbă sau tocăniță. Unde mai pui că pe lângă vitamina C, pătrunjelul este bogat în fibre, betacaroten (precursor de vitamina A), acid folic, fier și calciu- adică elemente vitale pentru sănătate.”, a scris medicul nutriționist Mihaela Bilic, pe pagina contului oficial de Facebook.

Iată o rețetă simplă și delicioasă pentru salata de pătrunjel

Ingrediente:

  • 1 legătură mare de pătrunjel proaspăt (aproximativ 150g)
  • 2-3 linguri de ulei de măsline extra-virgin
  • 1-2 căței de usturoi (opțional, pentru un gust mai intens)
  • 1/2 lămâie (sucul stors)
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Spălați bine pătrunjelul sub apă rece și uscați-l cu grijă folosind un prosop de hârtie sau o centrifugă pentru salată

Tăiați codițele pătrunjelului și păstrați doar frunzele. Puteți tăia frunzele mai mari în bucăți mai mici, dacă doriți.

Dacă alegeți să adăugați usturoi, curățați cățeii și pisați-i fin.

Într-un bol mare, amestecați pătrunjelul, uleiul de măsline, sucul de lămâie și usturoiul (dacă folosiți).

Condimentați cu sare și piper după gust și amestecați bine pentru a combina toate ingredientele.

Lăsați salata de pătrunjel să se odihnească câteva minute înainte de servire, pentru ca aromele să se combine și să se intensifice.

Această salată de pătrunjel poate fi savurată ca atare, ca garnitură pentru diverse preparate sau alături de brânzeturi și pâine proaspătă. Poftă bună!

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: