Redactia.ro
Home » Home » Alocațiile copiilor vor crește cu 20% de la 1 ianuarie 2021. Câți bani vor lua aceștia în fiecare lună

Alocațiile copiilor vor crește cu 20% de la 1 ianuarie 2021. Câți bani vor lua aceștia în fiecare lună

Alocațiile copiilor vor crește cu 20% de la 1 ianuarie 2021.

Alocațiile copiilor vor crește cu 20% de la 1 ianuarie 2021. Ministrul Muncii și Protecție Sociale, Raluca Turcan a declarat, joi, că alocațiile copiilor vor crește cu 20% de la 1 ianuarie 2021, mai exact, aceștia vor primi lunar suma de 214 lei. Ce se va întâmpla cu salariul minim pe economie?

Alocațiile copiilor vor crește cu 20% de la 1 ianuarie 2021. Câți bani vor lua aceștia în fiecare lună

Alocațiile copiilor vor crește cu 20% de la 1 ianuarie 2021. Este oficial! Alocațiile copiilor vor crește 20% de la 1 ianuarie 2021, iar aceștia vor primi 214 de lei pe lună. Noul ministrul al Muncii, Raluca Turcan a dat anunțul important pentru copii. De mult timp se discută această problemă, iar părinții se întrebau când se vor mării alocațiile pentru cei mici. “Alocaţiile pentru copii vor creşte cu 20% de la 1 ianuarie 2021, conform calendarului stabilit, exact cum am promis. Copiii cu vârste între 2 şi 18 ani vor primi, din ianuarie, 214 lei lunar”, a menţionat Raluca Turcan.

De asemenea, ministrul Muncii a declarat că alocația pentru copiii cu vârste de până în doi ani, ca și alocația celor cu handicap cu vârsta de maxim 18 ani, va crește la 427 de lei pe luna. “Pentru copiii până în 2 ani şi copiii cu handicap până la 18 ani, cuantumul alocaţiei va fi de 427 de lei lunar”, a scris Raluca Turcan.

Miercuri, după ședința de Guvern, prim-ministrul României, Florin Cîțu a declarat că vor crește pensiile și alocațiile, dar în cea mai bună formulă pentru întreaga economie, nu doar pentru anumite categorii. Întrebat ce se va întâmpla cu salariul minim și alocațiile de 1 ianuarie 2021, Cîțu a precizat că există intenția ca salariul minim să fie crescut. „Nu a fost adoptat azi, dar am fost asigurați că este ok să fie adoptat și săptămâna viitoare”, a spus Florin Cîțu.

Referitor la creșterea alocațiilor, Cîțu a spus miercuri, 30 decembrie că pe actuala construcție bugetară creșterea cu 20% a alocațiilor este sustenabilă, dar decizia nu este luată de Guvern, ci de Parlament. „Pot să vă spun că ceea ce am făcut până acum. Despre creșteri vom vorbi când se va întâmpla, nu pot să fac speculații acum”, a mai spus prim ministrul României, Florin Cîțu.

Ce se întâmplă cu salariul minim pe economie?

În urma consultărilor cu reprezentanții Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, Executivul a anunțat în urmă cu două zile că salariul minim pe economie ajunge la 2.300 de lei brut lunar în anul următor.

Guvernul a anunțat că salariul minim pe economie se majorează la 2.300 de lei, de la 2.230 de lei cât e acum. „Guvernul are în vedere creșterea salariului minim brut pe țară garantat în plată pentru anul 2021 cu un nivel care să depășească rata inflației, respectiv cu 70 de lei brut, de la 2.230 de lei la 2.300 de lei brut lunar. Acest nivel a fost stabilit în contextul în care reprezentanții sindicatelor au solicitat creșterea salariului minim pe economie la 2.400 de lei lunar, iar cei ai patronatelor au solicitat înghețarea salariului minim pe economie la nivelul actual, cel puțin pentru primele luni ale anului viitor, argumentând situațiile dificile cu care se confruntă anumite sectoare economice. Hotărârea privind stabilirea salariului minim brut pe țară garantat în plată va fi adoptată în ședința Guvernului din 30 decembrie 2020„, a anunţat Executivul luni, 28 decembrie, pe pagina sa de socializare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: