Redactia.ro
Home » Știri » Surse: Alocațiile și pensiile vor crește din 2021. Cu cât vor fi majorate

Surse: Alocațiile și pensiile vor crește din 2021. Cu cât vor fi majorate

Alocații și pensii mai mari în 2021. Potrivit unor surse Digi 24 alocațiile ar urma să fie majorate cu 10% chiar din prima lună a lui 2021, iar punctul de pensie cu 8% din luna septembrie. În schimb, se vor plafona veniturile pentru bugetari și va fi amânată mărirea salariilor pentru profesori.

Alocațiile și pensiile vor crește din 2021

Potrivit unor surse politice Digi 24, alocațiile vor crește cu 10% din luna ianuarie, dar și punctul de pensie cu 8%, din luna septembrie. De altfel, chiar dacă vor fi făcute aceste majorări, mărirea salariilor profesorilor va fi amânată până la finalul lui decembrie 2021, iar veniturile bugetarilor vor fi plafonate pentru o perioadă de 2-3 luni. Asta pentru că, momentan, sunt discrepanțe între banii pe care îi iau cei care lucrează la stat.

Anumite categorii ale populației vor putea să-și amâne ratele

Cum suntem încă în plină pandemie, premierul Florin Cîțu a anunțat, luni, după ședința de guvern, că se lucrează în vederea amânării în continuare a platelor ratelor la bănci. Tot potrivit unor surse politice Digi24.ro că această facilitate se va acorda celor din HoReCa. Reamintim că această industrie a fost una dintre cele mai afectate de criza epidemioligică. De asemenea, premierul Florin Cîțu a anunțat și că Guvernul urmează să aprobe o schemă de sprijin pentru industria HoReCa. Concret, reprezentanții acestui sector vor fi scutiți de plata impozitului specific până în martie 2021.

Situația bugetului țării nu este una tocmai favorabilă. Prim-ministrul Florin a precizat și că acesta va fi adoptat cu 7% din PIB-ul țării. Executivul are în vedere o consolidare fiscală.

 „Pentru bugetul de anul viitor rămânem la ceea ce am spus şi până acum: suntem adepţii unei consolidări fiscale, ceea ce înseamnă că vom construi un buget cu care vom veni în Parlamentul României cu un deficit bugetar în jur de 7% din PIB, ceea ce arată, pe de o parte, angajamentul nostru ferm pentru consolidarea fiscală şi, în acelaşi timp, este un deficit bugetar care, în contextul economic actual, nu pune o frână economiei”, a spus Florin Cîţu la finalul şedinţei de Guvern.

De altfel, în cadrul ședinței s-a discutat și despre creșterea salariului minim brut pe țară. Mai exact, cu 70 de lei brut, de la 2230 de lei la 2.300 de lei brut/lunar.

Atunci când a fost învestit în funcția de prim-ministru, Florin Cîțu a precizat și că proiectul de buget pentru 2021 ar urma să fie gata în prima parte a anului viitor.

„Proiectul de buget o să fie gata în prima parte a anului viitor. Majoritatea detaliilor sunt puse la punct. Ceea ce ştim foarte bine este că ţintim deficit bugetar în jur de 7% sau mai bine, în funcţie de cum vor decurge discuţiile, dar în acest moment acestea sunt detaliile. Aşteptăm, pentru avea toate informaţiile, şi estimările Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză. Ştiţi foarte bine că bugetul se fundamentează pe estimările Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză. După aceea putem vorbi şi despre ceilalţi indicatori macroeconomici”, a afirmat prim-ministrul, la Palatul Parlamentului, după votul de învestitură.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: