Redactia.ro
Home » Știri » Alocaţiile de stat pentru copii, majorate!

Alocaţiile de stat pentru copii, majorate!

Alocaţiile de stat

Alocaţiile de stat pentru copii ar putea să crească în fiecare an odată cu inflaţia, potrivit unei propuneri legislative pentru modificarea Legii alocațiilor.

Proiectul a fost depus la Senat pe 11 septembrie 2018, dar a fost respins pe 4 februarie 2019. Cu toate aceastea, proiectul a primit aviz favorabil în Comisa de Muncă, iar luni urmează ca deputaţii să dea votul final.

Initiaţiva legislativă prevede ca alocaţia pentru copii să se stabilească în raport cu indicatorul social de referinţă (ISR).

Măsura ar urma să se aplice din ianuarie 2020

Din 2020, alocațiile de stat pentru copii vor crește în același ritm cu rata medie a inflației, conform unor modificări la Legea alocațiilor, care urmează să fie votate decisiv în Camera Deputaților. Vorbim despre de o majorare a cuantumului alocației cu 100% din rata medie anuală a inflaţiei. Măsura ar urma să se aplice începând cu 1 ianuarie, potrivit avocat.net.

„Tara noastră se situează pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte sumele cheltuielilor pentru alocaţiile destinate copiilor”, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege.

Alocații mărite 2019. Copiii primesc alocațiile mărite, începând cu luna mai

„Inflaţia a crescut alarmant în ultima perioadă, iar efectele asociate acesteia devin o povară serioasă pentru familiile din România, care îşi susţin cu greu existenţa. De asemenea, migraţia românilor spre alte ţări pentru un trai mai bun reprezintă o problemă alarmantă pentru natalitate şi pentru demografia ţării”, precizează iniţiatorii proiectului, deputații PNL Robert Sighiartău şi Dumitru Mihălescul.

Alocațiile s-au majorat ultima oară la 1 aprilie 2019

Şi ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că alocaţiile de stat pentru copii urmează  să fie indexate anual, în raport cu indicele de inflaţie, începând din 2020. „În Comisia de muncă am fost prezent la o dezbatere şi am aprobat ca alocaţiile pentru copii să fie indexate anual cu rata inflaţiei, până facem alte măsuri de majorare”, preciza Budăi, potrivit romaniatv.net.

Alocația pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani este de 300 de lei, iar pentru cei cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani este de 150 de lei. De asemenea, alocația este de 300 de lei și pentru copiii cu vârstă cuprinsă între 3 și 18 ani în cazul celor cu dizabilități.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: