Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Am împărțit o cursă de taxi cu o femeie necunoscută și am fost șocată să aflu unde mergea

Am împărțit o cursă de taxi cu o femeie necunoscută și am fost șocată să aflu unde mergea

Când Heather s-a întors acasă după ce și-a îngrijit mama, tot ce își dorea era să plănuiască o cină romantică pentru soțul ei, Hayden. După o săptămână lungă petrecută departe, îi era dor de el și voia să-l surprindă cu o seară specială. Însă soarta a avut alte planuri. În drumul spre casă, a împărțit un taxi cu amanta soțului ei, iar piesele unui puzzle dureros au început să se așeze la locul lor. Heather nu-și putea imagina că bărbatul pe care îl iubise și cu care își construise viața avea o altă față.

Când m-am întors în oraș după ce am vizitat-o pe mama, m-am gândit că ar fi drăguț să-l surprind pe Hayden. Săptămâna petrecută departe de el mi s-a părut interminabilă, iar acum voiam doar să ajung acasă, să fac un duș și să planific o cină specială. O reîntâlnire spontană trebuia să fie romantică, nu-i așa? Nu mai aveam răbdare să-i văd reacția când avea să mă vadă intrând pe ușă.

Însă, înainte de toate, trebuia să ajung acasă de la aeroport.

„Abia am aterizat, mamă,” i-am spus la telefon. „Mă îndrept spre casă acum, să-l surprind pe Hayden!”

„Să te distrezi, draga mea. Și îți mulțumesc că ai stat cu mine două săptămâni,” suspină mama, recunoscătoare.

Găsirea unui taxi părea aproape imposibilă. Tocmai când eram pe punctul de a renunța, un șofer mi-a oferit posibilitatea de a împărți cursa cu alt pasager.

„E tot ce pot face pentru dumneavoastră, doamnă,” spuse șoferul.

Eram prea entuziasmată ca să-mi mai pese. Tot ce îmi doream era să ajung acasă. „Sigur, de ce nu?” i-am răspuns.

Normal, aș fi refuzat și aș fi așteptat un alt taxi, dar era ziua în amiaza mare și mă simțeam în siguranță pentru că era vorba de o altă femeie.

Când șoferul a deschis ușa, am văzut-o deja pe femeie în mașină. Ținea un tub de ruj în mână și o geantă în poală. „Bună,” a spus ea, zâmbindu-mi.

Femeia părea prietenoasă, așa că m-am așezat pe bancheta din spate, lângă ea, și i-am oferit un zâmbet rapid.

„Sunt Kristen,” spuse ea, întinzând mâna.

„Eu sunt Heather,” i-am răspuns, strângând mâna. „Îmi pare bine.”

Am început să povestim ușor, împărtășindu-ne povești despre călătoriile noastre și viața în oraș. Kristen era fermecătoare și avea o manieră de a mă face să râd. Dacă ne-am fi cunoscut în alte circumstanțe, sunt sigură că am fi devenit prietene.

„Ești ca o gură de aer proaspăt,” spuse Kristen. Până să ne dăm seama, ne schimbaserăm deja conturile de social media. Eram sincer bucuroasă că am întâlnit-o. Părea unul dintre acele momente de serendipitate în care îți faci un prieten în cel mai neașteptat mod.

„Mor de nerăbdare să mănânc o masă gătită acasă,” îmi spuse Kristen. „Și asta e ceea ce iubitul meu mi-a promis. Mă îndrept spre casa lui acum.”

„Exact asta am planificat și eu pentru soțul meu,” i-am spus. „Știe că mă voi întoarce săptămâna asta, dar nu știe că astăzi e ziua când mă întorc. Vreau să îi fac o cină romantică.”

„Ce frumos sună!” exclamă ea.

Înainte să-mi dau seama, schimbam rețete de pui la cuptor și alte preparate. Dar apoi, ceva ciudat s-a întâmplat. Taxiul a virat pe strada mea. La început, am ignorat, gândindu-mă că poate Kristen merge undeva aproape de casa mea. La capătul străzii erau câteva apartamente, așa că mi-am spus că probabil mergea acolo.

Care erau șansele?

„Opriți la această casă,” spuse Kristen brusc, când eram aproape de casa mea. Dintr-un motiv, inima mi-a căzut complet. Nu exista niciun indiciu că ea mergea la mine acasă. Dar instinctul meu îmi spunea altceva.

S-a întors spre mine cu un zâmbet când taxiul a tras în fața casei mele.

„A fost o plăcere să te cunosc, dar acum trebuie să plec. Bărbatul meu mă așteaptă înăuntru,” spuse ea entuziasmată. Am reușit să zâmbesc slab în timp ce ea ieșea din taxi, mintea mea era într-o furtună de gânduri.

Era posibil? Kristen chiar urma să se întâlnească cu Hayden? În casa noastră?

I-am cerut șoferului să mă ducă după colț și să mă lase acolo.

„Nu-mi vine să cred asta,” am spus pentru mine însămi.

M-am luptat cu bagajele, încercând să-mi găsesc telefonul în geantă.

„Bună, dragule,” i-am spus, încercând să-mi păstrez vocea calmă când Hayden a răspuns.

„Bună!” a spus el, dar atenția lui era evident în altă parte.

Se putea auzi clar în tonul său.

„Ce faci?” l-am întrebat casual.

„Sunt la birou azi, Heather. Dar voi fi acasă mai târziu și te voi suna atunci, bine? E totul în regulă cu mama ta?”

„Da, doar voiam să văd ce faci. Vorbim mai târziu,” i-am spus, încercând să-mi mențin tonul ușor.

Am închis, cu stomacul făcut noduri.

Când m-am apropiat de casă, zgomotul roților bagajului pe trotuar anunța sosirea mea. Am intrat încet și pe furiș înăuntru. Livingul era gol, dar auzeam voci venind de la etaj. Am urcat încet scările, iar sunetele deveneau din ce în ce mai clare.

„Mi-ai spus că ești singur când ne-am întâlnit la bar!” Vocea lui Kristen era ascuțită și furioasă. „Și acum te aud vorbind cu soția ta?”

Am aruncat o privire în dormitor și acolo erau. Soțul meu și femeia din taxi. Hayden și Kristen. Cum am ajuns aici?

„Ce înseamnă asta?” am întrebat.

Hayden a rămas fără suflare, iar Kristen s-a ridicat brusc din pat. S-a întors spre mine, cu fața palidă.

„Mi-a spus că este singur, îți jur! Nu aveam nici cea mai mică idee! Ți-am spus în taxi, e o relație nouă. Era o relație nouă.”

Mi-am plimbat privirea prin cameră. Toate urmele mele dispăruseră. Nicio fotografie, nicio haină, nici pantofii mei. Hayden ascunsese totul.

„Te cred,” i-am spus lui Kristen.

Și chiar o credeam, pentru că atunci când am vorbit în taxi, am simțit entuziasmul ei, acel entuziasm care vine doar cu o relație nouă. Pentru ea, erau încă în perioada „lunii de miere,” fără probleme, fără secrete. Hayden era un bărbat de succes și fermecător pentru Kristen. Era singur și pregătit să întâlnească pe cineva nou.

„Dar cred că ar trebui să pleci acum,” i-am spus.

Ea a dat din cap, și-a luat lucrurile și, înainte de a pleca, s-a întors și l-a lovit pe Hayden peste față. „Ești un mincinos,” i-a spus printre dinți, înainte de a fugi pe scări.

Hayden a încercat să se apropie de mine, cu ochii implorându-mă.

„Heather, te rog, lasă-mă să-ți explic,” spuse el.

„Nu vreau să aud,” l-am întrerupt. „Nu mai vreau să am de-a face cu tine. Am plecat să-mi îngrijesc mama după operație, iar tu decizi să îți iei o amantă? Asta e culmea.”

„Deci ce spui?” întrebă el.

„Vreau divorț,” i-am răspuns.

„Heather, nu face asta,” spuse el, cu fața căzută. „Te iubesc.”

Am râs amar, conștientă că sunam aproape nebună. „Mă iubești? Mi-ai mințit. Și ai ascuns viața noastră de amanta ta. Unde sunt hainele mele? Unde este rama cu fotografia noastră de la nuntă de deasupra patului? Și chiar ai crezut că o să uit de prenupțial?”

Fața lui Hayden a devenit albă ca varul.

În graba lui de a înșela, uitase de contractul nostru prenupțial, care spunea clar că cel care înșeală nu primește nimic în caz de divorț. Iar cum eu câștigam mai mult și organizasem totul în casă, Hayden nu va rămâne cu nimic. Doar cu hainele și cărțile lui.

„Heather, te rog,” imploră el. „Am făcut o greșeală. Nu face asta!”

Dar era cu adevărat prea târziu. Decizia era luată.

Ajunsesem de la dorința de a-l surprinde cu o seară romantică la a dori să divorțez. Nu așa îmi imaginasem întoarcerea acasă, dar poate era o binecuvântare deghizată. Nu mai era nevoie să mă chinui cu Hayden, pentru că totul se schimbase când l-am privit acum.

Eram dezgustată.

Nici nu aveam idee câte alte femei fuseseră în viața lui.

„Și acum ce urmează?” întrebă el.

„Acum îți faci bagajele și pleci. Du-te oriunde. La părinți sau la un hotel. Dar amintește-ți că, după ce divorțul va fi finalizat, nu vei primi niciun ban de la mine. Voi ieși acum la o plimbare. Când mă întorc, să nu mai fii aici.”

Când am închis ușa în urma mea, am tras aer adânc în piept. Era timpul să merg mai departe. Ce ai fi făcut în locul meu?

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: