Redactia.ro
Home » Știri » Amenzi 2022. Ce poți păți în cazul în care circuli cu permisul expirat

Amenzi 2022. Ce poți păți în cazul în care circuli cu permisul expirat

Amenzi 2022. Ce poți păți în cazul în care circuli cu permisul expirat

Ce poți păți în cazul în care circuli cu permisul expirat? După ce obţin permisul auto cei mai mulţi şoferi uită să se mai intereseze de data la care acesta expiră. Trebuie să ştie care sunt amenzile în 2022 pentru situaţiile în care sunt prinşi conducând cu permisul auto expirat. 

Amenzi 2022. Ce poți păți în cazul în care circuli cu permisul expirat

Pentru cei care au de gând să circule pe drumurile pubice cu permisul expirat, ar trebui să se gândească de două ori înainte. Noul cod ruter vine la pachet cu amenzi usturătoare. Astfel că, șoferii vor fi dur penalizați pentru această neglijență. De altfel, dacă vă aflați în această situație, prezentăm mai jos lista actelor necesare, de care aveți nevoie pentru un nou permis.

Codul Rutier menţionează că cirulaţia pe drumurile publice având carnetul auto expirat constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă prevazută în clasa a III-a de sancţiuni următoarele fapte savarsite de persoane fizice:

Pentru clasa a III-a de amenzi se va penaliza cu de la 6 la 8 puncte-amenda.

6 x 145 = 870 : 2 = 435 lei în 15 zile lucrătoare

8 x 145 = 1.160 : 2 = 580 în 15 zile lucrătoare

Pentru anul 2019 valoarea punctului de amendă pentru sancţiunile rutiere a fost îngheţat la 145 de lei. Codul Rutier 2019 stabileşte ca punctul de amendă să aibă o valoare de 10% din salariul minim brut pe economie. Plafonarea punctului de amendă a fost decisă prima dată în decembrie 2017.

În lipsa altor modificări exprese valoarea punctului de amendă de 145 de lei este valabilă până la data de 31 decembrie 2019. În România există cinci clase de amendă, primele patru li se aplică persoanelor fizice, în timp ce a cincea se aplică doar persoanelor juridice.

– Clasa I – 2/3 puncte-amendă
– Clasa a II-a – 4/5 puncte-amendă
– Clasa a III-a – 6-8 puncte-amendă
– Clasa a IV-a – 9- 20 de puncte-amendă
– Clasa a V-a – 21-100 de puncte-amendă

Iată ce acte îți trebuie în cazul în care ți-a expirat permisul

Pentru eliberarea unui permis cu o nouă valabilitate, va trebui să te prezinţi la ”Directia regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor’’, şi să depui următoarele documente:

– Act de identitate (in original si copie)
– Fisa detinatorului permisului – care se poate descarca de pe Internet
– Dovada platii contravalorii permisului
– Permisul a carui preschimbare o soliciti – in original si copie (daca solicitarea preschimbarii o faci dupa –   expirarea valabilitatii permisului)
– Fisa medicala permis auto (eliberata de o unitate autorizata) – din care sa rezulte ca esti apt pentru a conduce un autovehicul

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: