Redactia.ro
Home » Știri » Amenzi de până la 1.000 de lei pentru acești colindători. De ce au nevoie de aprobare de la primărie

Amenzi de până la 1.000 de lei pentru acești colindători. De ce au nevoie de aprobare de la primărie

colindatori

Un obicei foarte cunoscut de sărbători este colindatul, care începe în data de 24 decembrie şi poate continua 2 sau 3 zile sau chiar până la Bobotează. La colindat participă de obicei grupuri de copii, de tineri sau oameni maturi, în funcţie de zona etnografică.

Colindatul, inclus în patrimoniul UNESCO

La 5 decembrie 2013, Comitetul Interguvernamental de Protejare a Patrimoniului Cultural Imaterial din cadrul UNESCO a decis, cu ocazia celei de-a opta sesiuni anuale, să introducă Colindatul românesc în ceată bărbătească în lista Patrimoniului cultural imaterial, conform site-ului www.unesco.org.

Iată că autoritățile locale din Brașov vor să oprească și acest obicei străbun. Polițiștii anunță că cei care pleacă la colindat și nu au aprobare de la primărie riscă o amendă cuprinsă între 200 și 1.000 de lei.

Oamenii legii face referire la colindătorii care au asupra lor o boxă portabilă. În cazul în care nu se vor conforma regulii, aceștia vor fi sancționați.

La Brașov nu mai ai voie la colindat dacă nu ai o aprobare de la Primărie

„Instituția noastră este pregătită să intervină în astfel de situații. Conform legii 61, tulburarea liniștii și ordinii publice, se sancționează contravențional cu amendă între 200 și 1.000 de lei. Sunt și grupuri de colindători care în baza unui acord eliberat de Primăria Municipiului Brașov pot să desfășoare astfel de activități pe domeniul public.

Nu cred că acei colindători cu boxe portabile, capre, urși ar fi autorizați. Îi legitimăm, verificăm dacă au acord sau abonamente care să îi împuternicească să desfășoare astfel de activități, în caz contrar, individual sunt sancționați contravențional”, a declarat Dragoș Ioniță, din cadrul Biroului Operațiuni Operative al Poliției Locale Brașov, potrivit brasovcity.ro.

Orașul de sub Tâmpa se pare că anul acesta ar putea spune nu colindătorilor, indiferent de care ar fi aceștia. Conform unei decizii date de administrația locală, în Brașov nu mai ai voie la colindat dacă nu ai o aprobare emisă de primăria orașului. Măsura a intrat deja în vigoare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: