Redactia.ro
Home » Știri » Amenzi usturătoare în prima noapte de carantină. Mii de oameni au fost sancționați

Amenzi usturătoare în prima noapte de carantină. Mii de oameni au fost sancționați

Luni a fost prima noapte de carantină. Ieșirea între orele 22:00 și 5:00 a fost interzisă, iar aceasta putea fi justificată printr-o declarație pe propria răspundere. Mulți oameni nu au respectat interdicțiile privind deplasarea și au aplicay amenzi usturătoare.

Amenzi în prima noapte de carantină

Luni a fost prima noapte de carantină, iar polițiștii i-au sancționat pe oamenii care nu au respectat condițiile de deplasare între orele 22:00 și 5:00. Oamenii legii au aplicat un total de amenzi în toată țară, de peste 300.000 lei, informează știrileprotv.ro.

Polițiștii au depistat 1.132 de persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 1.150 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 301.000 de lei. Din totalul acestora, 1.132 au fost aplicate pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea sau libera circulație, în valoare de 272.000 lei, arată un comunicat al Poliției Române.

Dacă doriți să ieșiți din casă, trebuie să justificați acest lucru printr-o declarație pe propria răspundere care să precizeze motivul deplasării. 

Ludovic Orban: ”Pe timpul nopții va fi permisă deplasarea doar dacă este necesară”

„Pe timpul noptii va fi permisa deplasarea doar daca este necesara. Foarte multe cazuri apar la petreceri private care se organizează în spații private, de exemplu în Centrul Vechi, în Herăstrău. Se fac petreceri, inclusiv întâlniri. Eu am văzut 15 – 20 de tineri fără mască, fără distanță. Ce nu înțeleg tinerii? Pot duce boala acasă, la părinți, la bunici și le poate afecta sănătatea. De la 22 – 23 până la 5 – 6 dimineața. Farmaciile le lași deschise. Va fi o declarație pe proprie răspundere.

E posibil să se accepte pe format online. Să arăți telefonul, să nu fie pe hârtie. Amenzile vor fi pentru nerespectarea regulilor. Dacă ești oprit de poliție și nu te încadrezi în situațiile prevăzute, vei fi amendat. Aceasta masura nu am luat-o numai noi. Aceasta masura a fost introdusa in Franta, Spania, Se pare ca a dat rezultate. A crescut ferocitatea in transmiterea virusului. Rezista mai mult. Riscul de infectare este crescut. Pe mine mă doare inima, eu sunt un liberal”, a declarat Ludovic Orban.

În intervalul orar 23.00 – 05.00. Deplasarea în acest interval va fi permisă doar în următoarele situaţii, pe baza  legitimaţiei de serviciu, a adeverinţei eliberate de angajator sau a declaraţiei pe propria răspundere, în funcţie de situaţie:

– deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;

– deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;

– deplasări în afara localităţilor a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane şi care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei.

– deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.

Cum trebuie completată declarația pe propria răspundere

Declarația pe propria răspundere va cuprinde:

– numele și prenumele,
– data nașterii,
– adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale,
– motivul deplasării,
– data completării,
– semnătura.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: