Redactia.ro
Home » Știri » Ana Birchall, dată afară de la Ministerul Justiției

Ana Birchall, dată afară de la Ministerul Justiției

Ana Birchall, dată afară de la Ministerul Justiției

Ana Birchall, dată afară de la Ministerul Justiției. CEX al PSD a decis să o remanieze pe Ana Birchall din funcția de Ministru al Justiției. Dana Gîrbovan propusă în locul ei.

Ana Birchall, dată afară de la Ministerul Justiției

Viorica Dăncilă a venit vineri, în fața social democraților cu noile propuneri de miniștrii pentru portofoliile rămase vacante în Guvern. Premierul României a schimbat-o pe Ana Birchall din funcția de Ministru al Justiției.

Ana Birchall a fost schimbată de la Ministerul Justiției și va fi înlocuită cu Dana Gîrbovan. Social democrații nu au agreat-o pe Birchall în funcția de ministru al Justiției și i-au cerut în repetate rânduri premierului să o schimbe. Birchall era împotriva secției speciale iar cei din partid știau acest lucru, motiv pentru care aceștia se temeau că aceasta va face demersuri în privința acesteia.

Liderii PSD au fost surprinși de anunțul făcut de Viorica Dăncilă. În ultima perioadă această tema nu prea a mai fost pe primul plan. Ana Birchall va prelua portofoliul de vicepremier pentru Parteneriate strategice. Iulian Iancu va fi vicepremier pentru Economie.

Mihai Fifor propus drept Ministru de Interne

PSD va urma să îl propună pe Mihai Fifor drept ministru de Interne iar Viorica Dăncilă va trimite nominalizarea către Klaus Iohannis. De asemenea, Fifor va renunța la portofoliul de vicepremier pe parteneriate strategice. Pentru portofoliul de la Educație, premierul a precizat că îl susține pe secretarul de stat pe domeniul preuniversitar, Florin Lixandru.

Potrivit unor surse, premierul o susține pe Ioana Mihaela Neacșu, inspector școlar, pentru a deveni președintele PSD. Președintele PSD, Viorica Dăncilă a precizat că viitorul ministru al Educației trebuie să fie o persoană care știe tot sistemul.

Dăncilă a mai precizat că în ședința CEx se vor discuta despre propunerile de vicepremieri pe probleme economice și parteneriate startegice.

Citeste si:Peste 1.500 de persoane cu dizabilități psihosociale mor anual în România

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: