Redactia.ro
Home » Monden » Anca Sigartău, probleme cu legea. Ce a făcut actrița

Anca Sigartău, probleme cu legea. Ce a făcut actrița

Actrița Anca Sigartău este urmărită penal după organizarea unui festival. Autoritățile o suspectează pe actriță de încălcarea legislației în ceea ce privește cheltuielile din fonduri publice. 

 

 

Probleme pentru actriță

 

Actrița este urmărită penal după organizarea unui festival în calitate de directoare generală a Teatrului Bacovia. Anca Sigartău a trecut prin momente dificile. Actrița are probleme din mai multe puncte de vedere. Pe de o parte este urmărită penal pentru că ar fi încălcat legislația privind cheltuieli din fonduri publice, pe de altă parte este mai este împlicată în alt proces pe latură civilă.

Totodată, municipalitatea din Bacău și Teatrul Bacovia au de recuperat de la actriță și de la un OMG fabuloasa sumă de 700.000 de lei, calculată de Curtea de Conturi. Problema principală a actriței este legată de organizarea Festivalului internațional de teatru ‘Theaterstock”, care a început în urmă cu 5 ani.

Festivalul ar fi depășit suma de 1,8 milioane de lei din bugetul local alocat pentru festival.

 

Prejudiciu de 400.000 de lei

 

 

Dosarul actriței a ajunsla Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău. Prejudiciul stabilit de judecători este de 400.000 de lei.  „prejudiciul nu depășește un milion de euro pentru care DNA are competența de cercetare’, conform DNA.

Ancheta a fost preluată, în rem, d eprocurori. Dosarul a fost clasat, în primă fază, însă, în urma unei contestări a deciziei, magistrații au fost nevoiți să continue cercetările în acest caz, scrie Cancan.ro.

„În cauză, se efectuează urmărirea penală față de un suspect sub aspectul săvârșirii infracțiunii de angajarea cheltuielilor din bugetele locale peste limita creditelor bugetare aprobate. (…) La data săvârșirii prezumtivelor fapte, suspectul îndeplinea calitatea de director general al Teatrului Municipal Bacovia’, conform reprezentanților parchetului.

Anca Sigartău a deținut din 2015 funcția de director al Teatrului Municipal Bacovia din Bacău. Radu Bogdan Ghelu, cel care a concurat împotriva actriței, a făcut plângere. Instanța de fond a admis plângerea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: