Redactia.ro
Home » Monden » Andra a fost implicată într-o escrocherie! Mii de oameni au picat în plasă

Andra a fost implicată într-o escrocherie! Mii de oameni au picat în plasă

GALERIE FOTO (4) Andra a fost implicată într-o escrocherie! Mii de oameni au picat în plasă

Andra a fost implicată într-o escrocherie de proporții, organizată de mai mulți hackeri. Aceștia s-au folosit de imaginea artistei pentru a prinde ușor victimele. 

Andra a fost implicată într-o escrocherie

Cântăreața Andra are milioane de fani, acest lucru făcând-o țina unor escrocherii online create de hackeri. Se pare că pandemia i-a afectat și pe ”pirații cibernetici”, pentru că au început să atace tot mai des. Hackerii s-au folosit de imaginea artistei pentru a-i convinge pe creduli să furnizeze datele personale, ce vor putea fi folosite pentru golirea conturilor bancare.

Andra a fost implicată într-o escrocherie! Mii de oameni naivi și-au băgat ieri datele personale pe tot felul de site-uri dubioase cu spranța că vor câștiga premiile puse la bătaie de celebra artistă Andra. Hackerii au creat un cont fals și s-au folosit de o înregistrare mai veche cu ea pe care au transmis-o live. Oamenii au crezut că Andra face un giveaway și s-au înscris fără să mai gândească.

Cu toate că afacerea mirosea de la o poștă a înșelăciune, au existat mii de români care au distribuit „live-ul” și au accesat link-urile indicate de hackeri, așa că aceștia ar putea începe noul an cu mai puțini bani în conturi, potrivit spynews.ro.

Andra nu a fost singura persoană publică pusă în situația asta. Ca să fie siguri că vor face cât mai multe victime, escrocii au creat pagini similare și cu numele altor artiști de top, inclusiv în numele lui Gigi Becali.

Andra s-a luptat în instanță cu un „pirat cibernetic”

Andra nu este la prima ei experiență cu ”pirații cibernetici”. Artista s-a luptat în instanţă, ani la rând, cu Gary Corbett, un individ care a sabotat-o, înregistrând domeniul andra.ro, cu toate că artista avea numele de scenă protejat, ca marcă înregistrată. În 2017, Tribunalul Bucureşti i-a dat câştig de cauză artistei, obligându-l pe deţinătorul domeniului andra.ro să îl cedeze artistei.

”Admite acţiunea. Dispune încetarea înregistrării numelui de domeniu www.andra.ro şi transferul acestui nume de domeniu către reclamantă”, a dispus instanţa.

Individul nu a atacat hotărârea, aşa că aceasta a rămas definitivă. Deși instanța i-a dat câștig de cauză în urmă cu trei ani, Andra nu a putut intra în posesia domeniului respectiv decât anul acesta, după ce a deschis un alt proces, pentru a-l executa silit pe individul care s-a folosit de numele ei. Astfel, recent, Andra a anunțat că a devenit, cu acte-n regulă, proprietara paginii web.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: