Redactia.ro
Home » Monden » Andrei Ungureanu, câștigătorul iUmor, dezvăluiri despre sindromul Tourette. Cum a dezvoltat boala

Andrei Ungureanu, câștigătorul iUmor, dezvăluiri despre sindromul Tourette. Cum a dezvoltat boala

Andrei Ungureanu este câștigătorul sezonului 9 al iUmor. Odată cu participarea la emisiune, el a devenit cunoscut de public drept ”Omul cu Tourette”. Într-un interviu acordat, recent, Andrei Ungureanu a dezvăluit motivul care i-a cauzat această boală. Totul a pornit de la o dramă din copilărie.

Cum s-a îmbolnăvit Andrei Ungureanu de sindromul Tourette

Andrei Ungureanu, câștigătorului sezonului 9 al emisiunii iUmor, a vorbit despre boala cu care se confruntă, sindromul Tourette. Aceasta a apărut din cauza unei drame din copilărie, informează Spynews.

Mai exact, părinții lui Andrei au descoperit că încă de mic, de la vârsta de șase ani, el avea mișcări specifice bolii rare. Doar că nu știau despre ce ar putea fi la mijloc. Andrei a spus că sindromul Tourette i s-a declanșat odată cu plecarea mamei lui în străinătate, dar și din cauza sperieturii făcute de un prieten.

”Părinţii au descoperit că am ceva. Am început să mă strâmb foarte des, să mişc din umeri, să fac gălăgie. Mie nu mi se părea ceva ieşit din comun. Nu m-a speriat (…) Mi s-a declanşat şi pentru că mama a plecat din ţară, dar şi după o sperietură pe care am tras-o din cauza unui prieten. Există un moment declanşator“, a spus Andrei, pentru sursa citată.“, a mărturisit Andrei pentru Adevărul.

Omul cu Tourette a câștigat finala iUmor

La școală, din cauza bolii sale, Andrei Ungureanu a avut probleme cu profesorii, dar și cu colegii săi, care îl ironizau.

„Eram criticat, judecat, lăsat deoparte. Nu mi-am pierdut prieteni, dar oamenii care nu ştiau ce înseamnă sindromul Tourette îmi spuneau: «Băi, dar sughiţi?».Toţi îmi spuneau să nu mai fac aşa. Ei nu înţelegeau că eu nu pot să controlez aceste ticuri verbale şi musculare. Asta se întâmpla şi la şcoală, chiar de la profesori. Profesorii erau nişte comunişti. Nu mă acceptau. Credeau că o fac intenţionat. Elevii râdeau pe tema asta. Mă imitau.“, a mai povestit Andrei Ungureanu pentru sursa citată.

Andrei Ungureanu poate transmite sindromul Tourette

Andrei Ungureanu a mai precizat că poate transmite boala Tourette, dacă ar urma să aibă un copil. De altfel, nu știe de unde a ”moștenit” sindromul extrem de rar.

„Dacă eu aş avea un copil, există un risc de 50% să aibă şi el acest sindrom. Părinţii mei n-au avut, iar asta e ciudat. Mama îşi mişcă piciorul des, dar nu cred că e Tourette. Nici nu ştiu rude mai îndepărtate care să fi avut. Asta e ciudat la mine.“ , a mai mărturisit el.

Iar dacă în trecut boala cu care se confruntă i-a pus multe piedici, acum i-a adus succes. A devenit viral pe Tik-Tok și, iată, a câștigat iUmor.

”Nu-mi plăcea aplicaţia asta. Dorin, colegul de apartament, stătea mereu pe telefon, eu îi tot spuneam să-l lase. N-am reuşit să-l conving. Ba mai mult, m-a convins el pe mine. Am zis să fac şi eu un clip, să văd ce-o să iasă. Şi am făcut un clip în care am povestit cum e să ai sindromul Tourette şi am lăsat sindromul să preia controlul. Am făcut 140.000 de vizualizări în două zile. Acela a fost startul.”, a dezvăluit Andrei Ungureanu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: