Redactia.ro
Home » Știri » Angajat al unei fabrici de mezeluri mărturisește ce conțin alimentele pe care toată lumea le consumă

Angajat al unei fabrici de mezeluri mărturisește ce conțin alimentele pe care toată lumea le consumă

Angajat al unei fabrici de mezeluri mărturisește ce conțin alimentele pe care toată lumea le consumă

Un angajat al unei firme de mezeluri dezvăluie adevărata rețetă din care sunt produse mezelurile pe care toată lumea le consumă.

Angajat al unei fabrici de mezeluri mărturisește ce conțin alimentele pe care toată lumea le consumă

Deși ele sunt promovate ca și când ar fi alimentul ideal pentru o familie întreagă, în realitate însă, adevărul este departe de ceea ce gândesc oamenii. Conversația dintre un angajat al unei fabrici de mezeluri si un apropiat al acestuia este auzită de către o persoană care a hotărât să posteze întrega conversație pe zâmbărețu.com.

 Conversația dintre cei doi

Înainte să mă angajez aici, mâncam mezeluri în fiecare zi. Le dădeam şi copiilor mei parizer, crenvurşti sau șunca, fiind convins că sunt alimente sănătoase. Însă când am intrat în fabrică şi am văzut de fapt ce se pune în aceste mezeluri, m-am îngrozit. Piele, grăsime, zgârciuri, oase şi în general toate resturile intră în nişte maşini de tocat imense, iar pasta aceea este amestecată cu apă, multă sare şi tot felul de prafuri. Carnea propriu-zisă este într-o proporţie foarte mică”.
Deşi legislaţia privind normele de compoziţie există din 2006 şi este destul de clară, controalele efectuate de-a lungul timpului au demonstrat că foarte puţine produse respectă întru totul reţeta. Principala problemă a mezelurilor de pe piaţa autohtonă e chiar cantitatea insuficientă a materiei prime – carnea, sau calitatea proastă a acesteia, spuneau cei doi.

Conținutul mezelurilor este periculos pentru copii

Potrivit unul raport al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, din anul 2010, parizerul, crenvurștii și salamurile de vară au un conținut cu 2% mai mic față de prevederile legale. Iar mezelurile trebuie să conțină în proporție de cel puțin 10-11%.Însă, de foarte multi ori se găsește carnea dezosată mecanic, adică o pastă obținută din tendoane, oase, pielițe, în care proteinele nu sunt existente.

Această pastă este periculosă pentru copii sau tineri, din cauza cantității ridicate de fosfor ce împiedică asimilarea calciului.

Rețeta parizerului originală și actuală

RETETA ORIGINALA

PARIZERUL contine 70 kg de brandt calitatea I, 30 kg de slanina, cate 50 g de piper si boia dulce, 30 g nucsoara si 50 grame de usturoi. Slanina se toaca la 3 mm. Brandt-ul, maturat 2 zile la rece, se toaca impreuna cu slanina. In timpul amestecarii se adauga solzi de gheata, pentru a preintampina incalzirea pastei. Batoanele se zvanta in la 75 de grade, se afuma o ora si se fierb circa 3 ore.

RETETA ACTUALA Azi avem in parizer doar 50% carne de porc, aproape tot atat emulsie de sorici, apa, proteina vegetala din soia, amidon, sare, condiment, stabilizator (difosfat), potentiator de aroma (glutamat de sodiu), antioxidant (acid ascorbic), carmin (colorant natural), dextroza, conservant (azotat de sodiu).

Citeste si:Românii vor putea ieși la pensie cu 15 ani mai devreme

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini