Redactia.ro
Home » Știri » Angajat de la Ford Craiova, confirmat cu Covid-19. Președintele Klaus Iohannis a vizitat fabrica în urmă cu două zile

Angajat de la Ford Craiova, confirmat cu Covid-19. Președintele Klaus Iohannis a vizitat fabrica în urmă cu două zile

ford craiova

Un nou caz de Covid-19 a fost depistat la Ford Craiova. Angajatul depistat pozitiv a avut primele simptome ale infecției cu noul coronavirus în data de 22 iulie, aceeași zi în care președintele Klaus Iohannis a fost în vizită la fabrică.

Precedentul caz de infectare fusese depistat în luna mai, imediat ce fabrica reluase producția de la Craiova după perioada de stare de urgență, cu o serie de măsuri speciale de siguranță.

Bărbatul lucrează la secția Vopsitorie și a venit la serviciu ultima dată, marți, 21 iulie. Primele simptome ale infecției cu Covid-19 le-a avut miercuri, 22 iulie. A doua zi, pe 23, angajatul de la fabrica Ford Craiova a fost confirmat cu coronavirus și a fost internat în Spitalul de Boli Infecțioase Craiova, transmite Mediafax.

Contacții bolnavului au intrat în izolare la domiciliu

Reprezentanții Ford au transmis, vineri, într-un comunicat de presă că un angajat a fost diagnosticat cu Covid-19. Acesta a fost luat în evidență de autorități, dar nu este în stare gravă. Totodată, ceilalți salariați care au intrat în contact cu pacientul diagnosticat cu Covid-19 au fost notificate și trimise în izolare la domiciliu.

„Vă confirmam că ieri seara (23 iulie), unul dintre angajații noștri de la fabrica Ford Craiova a fost diagnosticat pozitiv cu COVID-19. Siguranța angajaților Ford este prioritară pentru noi. În acest sens, am notificat toți angajatii care s-au aflat în contact apropiat cu persoana diagnosticată pozitiv, solicitându-le să se adreseze medicului de familie.

Am urmat pe deplin toate protocoalele globale Ford în vigoare și lucrăm îndeaproape cu Direcția de Sănătate Publica Dolj, în legătură cu acest subiect. Vom monitoriza situația și vom respecta toate instrucțiunile autorităților locale, în timp ce vom continua să punem în aplicare protocoalele de siguranță ale Ford, cu scopul de a preveni răspândirea coronavirusului.”, transmit reprezentanții Ford Craiova, potrivit digi24.ro.

Klaus Iohannis a testat la Craiova ultimul model Ford

În data de 22 iulie, președintele Klaus Iohannis a fost în vizită la fabrica Ford Craiova. Șeful statului a susținut o declarație de presă după vizita la fabrica Ford Craiova. Conducerea Ford i-a prezentat președintelui un status actualizat al business-ului în România, după cum au spus reprezentanții companiei.

Iohannis a vorbit în contextul în care România și-a asigurat, la summitul UE, aproape 80 de miliarde, bani europeni, dar și pe fondul creșterii îngrijorătoare a numărului de noi infectări cu coronavirus.

La finalul vizitei președintele s-a declarat încântat de modul în care funcționează uzina și a felicitat echipa Ford pentru „exemplul foarte bun despre cum trebuie să funcționeze o uzină modernă”. Iohannis a testat și ultimul model al producătorului și s-a arătat încântat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: