Redactia.ro
Home » Știri » Angela Merkel a vorbit la telefon cu Vladimir Putin! Cancelarul Germaniei îi cere să reducă numărul de trupe ruse de la granița cu Ucraina

Angela Merkel a vorbit la telefon cu Vladimir Putin! Cancelarul Germaniei îi cere să reducă numărul de trupe ruse de la granița cu Ucraina

Angela Merkel a vorbit la telefon cu Vladimir Putin! Cancelarul Germaniei îi cere să reducă numărul de trupe ruse de la granița cu Ucraina

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, l-a contactat pe Vladimir Putin pentru a-i cere să își reducă numărul de trupe din apropierea graniței cu Ucraina. 

Angela Merkel a vorbit la telefon cu Vladimir Putin

Angela Merkel a discutat la telefon cu Vladimir Putin despre situația din Ucraina și i-a cerut să își reducă numărul de trupe din apropierea graniței, după ce președintele rus și-a mărit prezența militară în zonă, acest lucru iscând temeri la Kiev cu privire la un posibil război sau o escaladare a conflictului cu separatiștii din est.

”Cancelarul Angela Merkel a vorbit astăzi prin telefon cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. Unul dintre subiecte a fost suplimentarea prezenţei militare ruse în apropiere de estul Ucrainei. Cancelarul Angela Merkel a cerut reducerea numărului militarilor, astfel încât să fie detensionată criza. Au fost abordate şi alte subiecte de politică externă, în special crizele din Siria, Libia şi Bosnia-Herţegovina. De asemenea, s-a discutat despre cazul Alexei Navalnîi”, anunţă Biroul cancelarului german, într-un comunicat postat pe site-ul oficial.

Anterior, Kremlinul a comunicat că „preşedintele Vladimir Putin şi cancelarul Angela Merkel sunt preocupaţi de escaladarea tensiunilor”. Vladimir Putin a denunţat, în conversaţia cu Angela Merkel, „provocările” Ucrainei, care, în opinia lui, ar vrea „agravarea situaţiei pe linia de contact”.

Ţările occidentale şi Ucraina acuză Rusia şi insurgenţii separatişti proruşi de amplificarea tensiunilor militare în regiunile separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk. Rusia este acuzată că a suplimentat efectivele militare în apropierea frontierelor Ucrainei. Kremlinul a subliniat că trupele mobilizate în apropierea frontierei cu Ucraina nu reprezintă nicio ameninţare, respingând preocupările exprimate de Alianţa Nord-Atlantică.

Joe Biden sare în ajutorul Ucrainei

Săptămâna trecută, preşedintele american Joe Biden l-a sunat pentru prima dată pe preşedintele Zelenski, angajându-se să susţină Ucraina în faţa „agresiunii” ruseşti, în timp ce Comandamentul european american a ridicat statutul de alertă la cel mai înalt nivel.

Rusia a răspuns avertizând NATO împotriva desfăşurării de trupe în Ucraina, spunând că o astfel de mişcare va escalada tensiunile în apropierea graniţelor sale şi Kremlinul nu va avea de ales decât să răspundă cu forţă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: