Redactia.ro
Home » Știri » Cum a profețit un rabin din secolul XVIII ostilităţile dintre Rusia şi Ucraina? E un semnal al sfârşitului vremurilor

Cum a profețit un rabin din secolul XVIII ostilităţile dintre Rusia şi Ucraina? E un semnal al sfârşitului vremurilor

GALERIE FOTO (2)

Un rabin din secolul XVIII a profețit tensiunile în creştere dintre Rusia şi Ucraina, ţări care comasează trupe la graniţe. Acesta considera că este un semnal al sfârşitului vremurilor. 

Cum a profețit un rabin din secolul XVIII ostilităţile dintre Rusia şi Ucraina

Conflictul dintre Rusia şi Ucraina durează de şapte ani, de la anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia și se pare că aceste ostilități au fost profețite încă din secolul XVIII de către un rabin din Europa de Est.

Pe 24 martie, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a dat un semnal fără echivoc când a emis un decret prin care solicita „dezocuparea şi reintegrarea teritoriulul ocupat provizoriu al Republicii Autonome Crimeea şi a oraşului Sevastopol”. Acela a fost de fapt începutul, căci de atunci au loc comasări de trupe de ambele părţi, tancuri ucrainene fiind văzute în aşa-numitele republici populare Lugansk şi Doneţk, în timp ce Rusia îi dislocă în Crimeea pe paraşutiştii Pskov, apropiindu-se astfel de graniţele cu Ucraina.

Tensiunile militare dintre Rusia și Ucraina au fost menționate în textele religioase încă de la sfârşitul vremurilor din anii 1700, vorbindu-se despre împlinirea unei profeţii.

Rabinul Eliyahu ben Shlomo Zalman, care a trăit între anii 1720-1797, născut în Belarus şi cunoscut sub numele de Gaonul (Învăţatul) din Vilna (Lituania), s-a opus hasidismului, în care rolul unui rabin devenea foarte important pentru un discipol. El a avut contribuţii importante la înţelegerea procesului mesiac, în condiţiile în care evreii aşteptau apocalipsa şi prima venire a lui Mesia.

Se pare că acest Gaonul din Vilna i-a lăsat fiului său o profeție înainte să moară care spune în felul următor: ”Când vei afla că ruşii au capturat Crimeea, vei şti că timpurile lui Mesia au început, că paşii săi pot fi auziţi. Iar când vei auzi veşti că ruşii au ajuns în oraşul Constantinopol [Istanbul], trebuie să îmbraci hainele de Şabat şi să nu le mai dai jos pentru că Mesia poate sosi în orice clipă”.

Profeţia învăţatului a fost dezvăluită acum câţiva ani de strănepotul său. Rabinul Pinchas Winston, specializat în filosofia Torei, cartea sacră a evreilor, şi care a scris mai multe cărţi despre sfârşitul vremurilor, e de părere că situaţia din Estul Europei pare să aibă un paralelism în Războiului lui Gog şi Magog (sunt menţionaţi în Biblie şi reprezentaţi ca bărbaţi, fiinţe supranaturale sau teritori în mitologie şi folclor şi odată ar fi fost o singură fiinţă), considerat un precursor al lui Mesia.

”Se ştie că Gog şi Magog vor veni din nord. Cuvântul ebraic pentru nord are şi semnificaţia de ascuns. De fiecare dată e ca şi cum s-ar construi un turn de explozibili. Aparent incidente mărunte par a fi sursa conflictelor majore, dar, de fiecare dată, avem toate condiţiile deja pregătite şi lipseşte o scânteie pentru a le aprinde”, spune rabinul Winston.

Mai mult, Rabinul Winston susţine că numitorul comun în marile războaie multinaţionale este „liberalismul excesiv”, după care conflictul va izbucni negreşit.

”Un pic de liberalism este un lucru bun, chiar necesar. Lumea poate funcţiona corect numai atunci când oamenii, în special liderii, recunosc că Dumnezeu conduce lumea. Oamenii şi guvernele trebuie să îşi asume responsabilitatea propriilor acţiuni într-un cadru global”, a spus el.

Joe Biden sare în ajutorul Ucrainei

Săptămâna trecută, preşedintele american Joe Biden l-a sunat pentru prima dată pe preşedintele Zelenski, angajându-se să susţină Ucraina în faţa „agresiunii” ruseşti, în timp ce Comandamentul european american a ridicat statutul de alertă la cel mai înalt nivel.

Rusia a răspuns avertizând NATO împotriva desfăşurării de trupe în Ucraina, spunând că o astfel de mişcare va escalada tensiunile în apropierea graniţelor sale şi Kremlinul nu va avea de ales decât să răspundă cu forţă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: