Redactia.ro
Home » Știri » Rusia este acuzată că a influențat referendumul pentru Brexit

Rusia este acuzată că a influențat referendumul pentru Brexit

Noile informații scot la iveală influența decisivă a Rusiei în referendumul pentru Brexit din 2016, iar oficialii englezi sunt acuzați de complicitate în această speță. Se stipulează faptul că liderii englezi ar fi știut de interferențele Rusiei, însă nu au luat nicio măsură.

Un mult-așteptat raport parlamentar conchide faptul că Marea Britanie a reprezentat una dintre țintele Rusiei, în vederea destabilizării Uniunii Europene.

Oficialii englezi neagă acuzațiile

Liderii Marii Britanii sunt de părere că această acuzație este nefondată, susținând că nu există dovezi care să confirme fapta.

“Nu avem nicio evidență care să arate interferența Rusiei în referendumul pentru Brexit. Considerăm că nu este necesară o anchetă de securitate pentru verificarea acestui fapt”, arată o comunicare oficială a Guvernului englez.

Un parlamentar laburist al partidului de opoziție, Kevan Jones, este de părere că lipsa de reacție a oficialilor englezi împotriva amenințărilor Rusiei este inacceptabilă.

“Problema principală nu este că au existat interferențe. Problema este că nimeni nu a vrut să știe dacă ele au existat cu adevărat ”, susține Jones.

Răspunsul Rusiei

Oficialii ruși neagă presupusele imixtiuni în referendumul pentru Brexit, fiind de părere că aceste acuzații sunt de domeniul teoriei conspirației, având „un rol principal în formarea unei atitudini rusofobe”.

„Încă o dată, acuzațiile sunt nefondate și neconvingătoare”, a declarat Konstantin Kosachev, șeful Comisiei pentru Afaceri Internaționale din Consiliul Federației Ruse.

Maria Zakharova, purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, împărtășește aceeași opinie de atitudine rusofobă din partea Marii Britanii.

Dezvăluirile raportului

Raportul parlamentului arată că în Marea Britanie au fost infiltrați oligarhi ruși în funcții cheie, cum ar fi avocați, agenți imobiliari, contabili. Totodată, există suspiciunea că aparatul legislativ al Marii Britanii a fost acaparat de influența Kremlinului.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: