Redactia.ro
Home » Știri » Angela Merkel avertizează cu privire la valul al treilea al pandemiei: „Din cauza mutațiilor poate să apară”. Sute de mii de români, afectați

Angela Merkel avertizează cu privire la valul al treilea al pandemiei: „Din cauza mutațiilor poate să apară”. Sute de mii de români, afectați

Cancelarul Angela Merkel a declarat că noile variante de COVID-19 pot produce un al treilea val de infecții, motiv pentru care trebuie să avem mai multă grijă pentru a nu fi necesar un nou lockdown. 

 

Angela Merkel avertizează cu privire la valul al treilea al pandemiei

Germania se află în fața unui al treilea val al pandemiei de coronavirus. Declarația a fost făcută marți de cancelarul Angela Merkel.

„Din cauza noilor variante, intrăm într-o nouă fază a pandemiei, din care ar putea apărea un al treilea val. Așadar, trebuie să acționăm cu înțelepciune și atenție, astfel încât un al treilea val să nu necesite o nouă carantină”, a spus Angela Merkel, în cadrul unui interviu pentru publicația Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Angela Merkel a decis ca restricțiile în Germania să fie prelungite până pe 7 martie, tocmai pentru a reduce răspândirea coronavirusului. Saloanele de coafură și frizeriile vor fi redeschis începând cu 1 martie, dar pragul pentru o redeschidere treptată a restului economiei vizează o rată de infecatre de cel mult 35 de cazuri la 100.000 de persoane pe parcursul a șapte zile.

Merkel a ordonat închiderea tuturor afacerilor neesențiale și controalele la frontieră cu Austria și Republica Cehă. Aici au existat mai multe focare legate de o variantă mult mai contagioasă a virusului. Sute de mii de omâni stabiliți în Germania au fost afectați de această decizie.

Angela Merkel a descris, de asemenea, că vaccinul COVID-19 de la AstraZeneca, pe care unii dintre lucrători din domenii esențiale lau refuzat este „un vaccin de încredere, eficient și sigur”.

„Atât timp cât vaccinurile sunt la fel de rare pe cât sunt în acest moment, nu poți alege cu ce vrei să fii vaccinat”, a spus Angela Merkel, comentând situația actuală și disponibilitatea vaccinurilor.

Declarația cancelarului german vine în contextul în care din cele 1,4 milioane de doze din acest vaccin distribuite în Germania numai circa 239.000 au fost administrate până marți.  Comentariile făcute de cancelar au venit la doar o zi după ce purtătorul de cuvânt a pledat pentru vaccinul COVID AstraZeneca. Între timp, ministrul Sănătății, Jens Spahn, a sugerat că recrutează în armată pentru a da vaccinul soldaților și ofițerilor de poliție în încercarea de a crește ratele de inoculare.

Cancelarul german Angela Merkel se va întâlni, miercurea viitoare, cu liderii celor 16 state germane pentru a discuta despre ieșirea din acest blocaj care a început în noiembrie și care a fost prelungit până pe 7 martie.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: