Redactia.ro
Home » Știri » Angela Merkel și-a făcut rapelul, dar cu un ser diferit. Ce vaccin a primit în loc de AstraZeneca

Angela Merkel și-a făcut rapelul, dar cu un ser diferit. Ce vaccin a primit în loc de AstraZeneca

Cancelarul german Angela Merkel s-a vaccinat și cu a doua doză de vaccin anti-Covid. Dacă la prima administrare, Angelei Merkel i-a fost injectat serul de la AstraZeneca, la a doua, oficialul a primit un alt ser.

Angela Merkel și-a făcut rapelul, dar cu un ser diferit. Ce vaccin a primit în loc de AstraZeneca

Angela Merkel (66 ani) nu și-a mai făcut rapelul cu AstraZeneca, după ce la prima doză a fost vaccinată cu acest ser. Cancelarul german a optat la a doua doză pentru vaccinul Moderna, scrie Digi 24.

Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al Guvernului Germaniei, a anunțat, marți, că Angela Merkel a fost imunizată „în urmă cu câteva zile (…) Da, confirmăm”. Totul are loc după ce în luna aprilie, Angela Merkel și-a făcut prima doză de vaccin cu AstraZeneca. După ce a făcut acest lucru, cancelarul german a transmis un mesaj, pe rețelele de socializare. Atunci, se declara mulțumită de AstraZeneca și îndemna restul populației să se vaccineze.

„Mă bucur că mi-a fost administrată astăzi prima doză a vaccinului AstraZeneca. Le mulţumesc tuturor celor care participă la campania de vaccinare şi celor care se  lasă vaccinaţi. Vaccinul este cheia pentru depăşirea pandemiei”, a scris Angela Merkel pe Twitter.

Ulterior, ca dovadă a imunizării, Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al Guvernului Germaniei, a publicat o imagine cu certificatului de vaccinare primit de Angela Merkel.

De ce nu s-a mai vaccinat Angela Merkel cu AstraZeneca

Nu se cunoaște motivul pentru care Angela Merkel nu și-a mai făcut rapelul tot cu AstraZeneca. Cert este că, pe data de 17 iunie, Marco Cavaleri, responsabil al strategiei de vaccinare în cadrul EMA, a declarat că în multe ţări s-a renunțat la imunizarea cu vaccinurile de tipul  ”vector viral”, cum sunt AstraZeneca şi Johnson & Johnson. În urma acestora, unele persoane s-au ales cu cheaguri de sânge. Drept urmare, utilizează tehnologia ARN messenger, aici încadrându-se serurile de la Pfizer şi Moderna.”Suntem încă într-o pandemie şi este foarte important ca în această luptă împotriva acestei pandemii să folosim toate opţiunile disponibile”, a declarat Marco Cavaleri, responsabil al strategiei de vaccinare în cadrul EMA.

Reamintim faptul că în Germania, vaccinul AstraZeneca este recomandat  persoanelor cu vârste peste 60 de ani. La finalul lunii martie, AstraZeneca a fost  redenumit Vaxzevria, shimbare aprobată și de Agenția Europeană a Medicamentului.  Până în prezent, 26 de milioane de germani s-au imunizat, iar Angela Merkel îi îndeamnă, totodată, să fie prudenți.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: