Redactia.ro
Home » Știri » Angela Merkel: „Îmi cer scuze față de toți cetățenii”. Situația legată de COVID-19 care a determinat-o să își ceară iertare

Angela Merkel: „Îmi cer scuze față de toți cetățenii”. Situația legată de COVID-19 care a determinat-o să își ceară iertare

Angela Merkel

Angela Merkel și-a cerut scuze față de poporul german, după ce a vrut să introduă noi restricții de Paște pentru oameni, în contextul crizei sanitare.

Angela Merkel, scuze pentru poporul german

Angela Merkel, care dorea impunerea unor restricții mai severe pe timpul perioadei sărbătorilor pascale, a revenit în cadrul unei conferințe de presă și a cerut iertare oamenilor pentru această „greșeală”, aducând în discuție și incertitudinea stârnită de valul de hotărâri și reacții privind pandemia.

„Am cerut scuze oamenilor pentru o greşeală. Cred că a fost lucrul corect pe care trebuia să îl fac. De asemenea, am sprijinul întregului guvern federal şi al Parlamentului”, a afirmat Merkel într-un interviu acordat postului public de radio şi televiziune ARD, informează News.ro.

De asemenea, cancelarul german a specificat că dorința acestor restricții severe, în care toate magazinele urmau să fie închise pe timpul Paștelui, era să îmbunătățească situația crizei sanitare și al celui de-al treilea val al coronavirusului.

„Ideea unor restricții severe de Paști a fost elaborată cu cele mai bune intenții, pentru că trebuie să reușim urgent să încetinim și să inversăm al treilea val al pandemiei”, a spus Merkel.

„Cu toate acestea, ideea … a fost o greșeală – au existat motive întemeiate pentru aceasta, dar nu a putut fi pusă în aplicare suficient de bine în acest scurt timp.”

Angela Merkel și-a asumat greșeala în totalitate

Angela Merkel nu s-a ferit să își asume în totalitate responsabilitatea pentru această „greșeală”: „Această greșeală este numai greșeala mea, pentru că în cele din urmă îmi asum responsabilitatea supremă pentru toate”, a spus ea reporterilor.

Astfel, cancelarul le-a cerut iertare oamenilor din cauza incertitudinii provocate.

„În același timp, desigur, știu că toată această chestiune declanșează mai multă incertitudine – regret acest lucru profund și îmi cer scuze față de toți cetățenii”, a spus ea.

Până la urmă, virusul va fi învins, le-a mai transmis Angela Merkel cetățenilor Germaniei.

„Vom înfrânge virusul împreună. Drumul este dur și plin de obstacole, […] dar virusul își va pierde din groază”, a spus ea.

Angela Merkel a propus inițial ca în weekendul prelungit de Paște să fie închise toate magazinele, iar slujbele de Înviere urmau să aibă loc exclusiv online.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: