Redactia.ro
Home » Știri » Angela Merkel și Klaus Iohannis au vorbit la telefon. Ce decizie au luat

Angela Merkel și Klaus Iohannis au vorbit la telefon. Ce decizie au luat

Angela Merkel și Klaus Iohannis au vorbit la telefon

Klaus Iohannis și Angela Markel, Cancelarul Republicii Federale Germania, au avut joi o convorbire telefonică. Apelul a fost solicitat chiar de reprezentantul Germanie. 

Angela Merkel și Klaus Iohannis au vorbit la telefon

Potrivit Administrației Prezidențiale, discuția a avut loc în pregătirea reuniunii, de joi seară, a membrilor Consiliului European, în format videoconferință. Convorbirea a fost dedicată aspectelor legate de gestionarea pandemiei de COVID-19.

În cadrul discuției, au fost abordate evoluțiile din cele două țări și măsurilor luate în contextul pandemiei de COVID-19. Președintele României, Klaus Iohannis, a subliniat faptul că răspândirea virusului la nivelul Uniunii Europene rămâne îngrijorătoare, situație în care coordonarea și cooperarea dintre statele membre trebuie consolidată, potrivit stirileprotv.ro.

Angela Markel i-a transmis condoleanțe Președintelui României pentru victimele incendiului care a avut loc la Spitalul din Piatra Neamț. Aceasta și-a exprimat speranța că cei răniți se vor recupera într-un timp cât mai scurt.

Unul dintre subiecte a privit bugetul Uniunii Europene

Un alt subiect pe care l-au abordat a fost negocierilor privind bugetul multianual al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027, precum și Planul european de redresare economică.

Președintele Klaus Iohannis a precizat că România a susținut constant necesitatea finalizării cât mai rapide a acestor negocieri. Din acest motiv, partea română a făcut dovada unei abordări constructive și responsabile, fiind de acord cu propunerile de compromis negociate de Președinția germană a Consiliului UE cu Parlamentul European.

De asemenea, Klaus Iohannis, a subliniat că țara noastră a susținut de la început instituirea unei condiționalități privind respectarea principiilor statului de drept în gestionarea bugetului Uniunii Europene și, în consecință, susține acordul obținut de Președinția germană pe acest dosar.

Angela Merkel dorește înăsprirea restricţiilor COVID-19

Luna aceasta Germania a impus o serie de măsuri pentru a pune sub control al doilea val al pandemie pe care ţara îl vede în comun cu o mare parte din Europa. Ca urmare, numărul de noi infecţii nu mai creşte exponenţial, dar nu este încă previzibilă o scădere a numărului de infecţii, se arată în document.

”Sunt necesare eforturi suplimentare. Avem patru luni dificile de iarnă înaintea noastră. Să sperăm că efectele sezoniere şi apariţia vaccinărilor ne vor permite să depăşim treptat pandemia”, se spune în document, relatează Reuters.

Potrivit propunerilor, reuniunile private în public vor fi posibile doar pentru persoanele dintr-o gospodărie cu două persoane dintr-o altă gospodărie. Comparativ cu un număr maxim de 10 persoane din două gospodării cum este acum. În şcoli, toţi elevii poartă măşti, comparativ cu unele excepţii pentru şcolile elementare din prezent. Toate clasele vor fi înjumătăţite pentru a permite mai mult spaţiu între elevii individuali.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: