Redactia.ro
Home » Știri » Carmen Iohannis, în doliu! Ce a postat pe rețelele de socializare

Carmen Iohannis, în doliu! Ce a postat pe rețelele de socializare

Incendiul devastator de sâmbătă seara, de la secția ATI, a Spitalului Județean Piatra Neamț, a șocat o țară întreagă. Mulți oameni au rămas șocați de modul cum au murit cei zece pacienți bolnavi de Covid-19 și intubați, totodată. Și Prima Doamnă a României a fost impresionată de cazul uluitor. Drept urmare, Carmen Iohannis a postat o imagine în semn de doliu pe pagina sa de facebook.

Carmen Iohannis, în doliu

Incendiul de la secția ATI care a izbucnit, sâmbătă seara, la Spitalul Județean Piatra Neamț a șocat o țară întreagă. Mulți oameni s-au îngrozit atunci când au aflat că zece pacienți cu coronavirus și intubați, au murit din cauza evenimentului tragic. Și Carmen Iohannis a rămas impresionată. Drept urmare, Prima Doamnă a postat pe pagina sa de facebook o imagine de doliu .

Soţia preşedintelui României este în doliu. Ce a postat Carmen Iohannis pe pagina sa de Facebook

Cum au reacționat oamenii

După ce a decurs la gestul de compasiune, mulți internauți au venit cu comentarii în semn de condoleanțe pentru cei zece pacienți care au sfâșiat îngrozitor în flăcări, având în vedere faptul că erau și bolnavi de coronavirus și intubați pentru a putea respira.

E noapte-n sufletele noastre, luminița speranței se stinge cu zi ce trece”. „Bunul Dumnezeu să-i odihnească în pace!”. „Dumnezeu să-i ierte şi să-i odihnească în pace !”, sunt doar câteva dintre comentariile lăsate de români.

Klaus Iohannis: ” Sunt profund îndurerat de decesul pacienților de la Secția de Terapie Intensivă

Imediat după incendiul deprins parcă din filmele de groază, sâmbătă seară, preşedintele României a transmis un mesaj de condoleanțe familiilor îndoliate.

„Tragedia care a avut loc la Spitalul Județean Piatra Neamț a îndoliat întreaga țară. Sunt profund îndurerat de decesul pacienților de la Secția de Terapie Intensivă și transmit condoleanțe și multă putere familiilor în aceste momente grele. Urez însănătoșire grabnică victimelor aflate în stare foarte gravă! Sunt alături de toți cei care sunt afectați de acest accident îngrozitor”, transmite președintele Klaus Iohannis în mesajul postat pe Facebook.

DSP: “Secţia ATI a fost reconfigurată fără aviz”

Între timp, continuă ancheta în acest caz pentru a se vedea cauza producerii incendiului. Au fost descoperite mai multe nereguli, momentan, printre care și faptul că conducerea spitalului nu a obținut aviz DSP pentru mutarea la un alt etaj a secției de Terapie Intensivă. Managerul unității medicale, chiar în aceeași zi a decis mutarea ei de la etajul 3 la etajul 2. Între timp, dacă conducerea spitalui spune că avea aviz din partea DSP Neamț,  instituția a comunicar că secția ATI a fost reconfigurată în ziua incendiului fără să fie cerut un aviz.

Pentru mărirea capacităţii secţiei A.T.I. pentru pacienţii pozitiv COVID-19 au fost modificate circuitele funcţionale de la etajul II – prin construirea unui perete. Aici urmau să fie trataţi pacienţii pozitivi, în două saloane de câte 8 paturi. Până la acel moment, pacienţii pozitivi erau trataţi la etajul III. Pentru aceste modificări, unitatea sanitară nu a solicitat avizul Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ.

Reconfigurarea secţiei A.T.I. şi mutarea pacienţilor COVID pozitivi, de la etajul III la etajul II, a fost realizată fără aviz, în ziua de 14 noiembrie 2020. Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ şi oricare unitate sanitară cu pături au obligaţia de a solicita şi de a obţine, anterior intervenirii vreunei modificări, fie de structură, fie de circuite funcţionale, avizul Direcţiilor de Sănătate Publică judeţene”, se arată în comunicatul DSP Neamţ.

Zece pacienți cu coronavirus și intubați au murit din cauza incendiului care a izbucnit la secția ATI a Spitalului Județean Piatra-Neamț. Șapte oameni au supraviețuit, dar au răni grave.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: