Redactia.ro
Home » Știri » Angela Similea, la 73 de ani. Totul despre destinul nefast al uneia dintre cele mai bune voci românești

Angela Similea, la 73 de ani. Totul despre destinul nefast al uneia dintre cele mai bune voci românești

GALERIE FOTO (3)

”Să mori de dragoste rănită” a fost declarată melodia secolului XX de către public, însă palmaresul ei artistic este aproape nemărginit. Angela Similea este, fără doar și poate, una dintre cele mai bune voci ale industriei muzicale românești, un simbol al generației sale. Astăzi, ea împlinește 73 de ani, motiv pentru care vom trece în revistă atât succesul artistic și debutul în lumea aceasta, cât și dramele care au urmărit-o pe plan personal.

Atracția spre muzică și-a manifestat-o de la o vârstă fragedă, însă momentul definitoriu a fost atunci când a asistat pentru prima dată la un concert al Mariei Tănase. Chiar și fără sprijinul mamei sale, care își dorea un viitor ”sigur” pentru fiica ei, Angea nu și-a abandonat pasiunea. A fost remarcată în timpul liceulului de către profesorul de muzică Marin Teofil. În scurt timp, Angela Similea lua lecții de canto cu Florica Orăscu și a ajuns să lucreze cu alți artiști ai generației sale. Unii dintre ei erau Dida Drăgan, Aura Urziceanu, Mihai Constantinescu ori Olimpia Panciu.

Azi a împlinit 73 de ani

Primul succes incontestabil l-a înregistrat în cadrul Festivalului Internațional ”Cerbul de Aur”, din anul 1970. De aici, traseul ei a fost bine stabilit. Au urmat ani de succes, totul culminând cu piesa ”Să mori de dragoste rănită”, compusă de Marcel Dragomir, pe versurile lui Aurel Storin, care a fost declarată cea mai iubită melodie a secolului XX-lea. În 2003, începea colaborarea cu Ovidiu Komornyk, care o readuce în vizorului publicului.

Viața personală Angela Similea

Artista a trecut prin patru mariaje. Primul a fost cu Andi Constantin, un electrician, al doilea a fost cu Sorin Movileanu, cu care împărtășea dragostea pentru muzică, acesta fiind chitarist. Din mariajul lor a rezultat un băiat, pe nume Sorin. Cel de-al treilea mariaj a fost cel cu Jan Hilgen, un om de afaceri din Olanda, cu care a fost căsătorită timp de 17 ani. Grație relației de succes, Jan l-a înfiat pe Sorin.

Ultimul mariaj al artistei, și cel care a lăsat-o într-o suferință continuă, a fost cel cu Victor Surdu. Cu acesta a ajuns în fața altarului în 1999 și a avut parte de o poveste de dragoste așa cum nici nu spera. Totul a fost spulberat, însă, atunci când omul politic s-a stins în urma cancerului pancreatic. După această dramă trăită, Angela Similea s-a stabilit în America, acolo unde fiul său locuiește cu întreaga familie de mai mulți ani.

Angela și regretatul ei soț, Victor Surdu

În ultimii zece ani, Angela Similea și-a pierdut pe rând mama, soțul, un frate și nașul de cununie, Titus Munteanu. Au urmat amplele procese în legătură cu moștenirea lăsată de ultimul ei soț. Copiii lui Victor Surdu s-au luptat pentru proprietățile rămase în urma afaceristului, lăsând-o pe Angela Similea fără locurile dragi în care și-a consumat mariajul. În 2017, neoficial, s-a înregistrat retragerea marii artiste.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: