Redactia.ro
Home » Știri » ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni! Iarna își intră în drepturi în România

ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni! Iarna își intră în drepturi în România

Un nou ciclon aduce ninsori, ploi și vânt puternic în toată țara! Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, aducând vești despre intrarea iernii în forță în diverse regiuni ale țării. Cu alternanțe termice notabile și fenomene precum ploi și ninsori, iarna își face simțită prezența în prognoza meteo pentru diferitele zone geografice.

Banat – Variabilitate termică și ploi frecvente

În Banat, se așteaptă un interval de două săptămâni caracterizat de alternanțe termice remarcabile. În zilele de 20-21 noiembrie și 26-29 noiembrie, valorile termice vor fi peste medie, cu maxime de 10…14 grade și minime de 2…6 grade. Totuși, în jurul datei de 23 noiembrie, vremea se va răci, aducând maxime de 3…4 grade și minime de -4…-2 grade. Ploi mai frecvente sunt prognozate în perioada 21-22 noiembrie, cu probabilitatea crescută a precipitațiilor și după 26 noiembrie.

Crișana – Variabilitate termică și ploi locale

În Crișana, și aici se anunță o varietate termică semnificativă în cele două săptămâni următoare. În intervalul menționat, maximele pot ajunge la 9…14 grade, iar minimele la 1…6 grade. În apropierea datei de 23 noiembrie, temperaturile vor scădea, aducând maxime de 2…5 grade și minime de -5…-3 grade. Ploi locale sunt prognozate în jurul datei de 22 noiembrie, iar șansele de precipitații vor crește și după data de 26 noiembrie.

Transilvania – Alternanțe termice și precipitații slabe

În Transilvania, două săptămâni caracterizate de alternanțe termice semnificative sunt în prognoză. În perioadele 21 noiembrie și 26-28 noiembrie, valorile termice vor fi peste medie, cu maxime de 6…12 grade și minime de 2…6 grade. Pe parcursul primei săptămâni, se vor înregistra precipitații slabe, temporare, iar probabilitatea pentru ploi va crește în perioada 28-29 noiembrie.

Maramureș – Alternanță între zile normale și perioade mai calde

În Maramureș, se anunță zile caracterizate de o vreme apropiată de normal, cu temperaturi maxime de 5…7 grade și minime de 0…2 grade, alternând cu perioade mai calde în 21 noiembrie și între 26 și 28 noiembrie. În aceste perioade, temperaturile pot ajunge la 8…11 grade ziua și 1…4 grade noaptea. În jurul datei de 23 noiembrie, se prognozează o răcire a vremii, cu maxime de 1…3 grade și minime de -5…-3 grade. Probabilitatea pentru precipitații este mai mare la începutul intervalului și în perioadele 24-25 și 28-29 noiembrie.

Moldova – Alternanțe termice importante și șanse de ploi

În Moldova, două săptămâni vor aduce alternanțe termice semnificative. În jurul datei de 21 noiembrie și între 26-29 noiembrie, valorile termice vor fi peste medie, cu maxime de 8…14 grade și minime de 1…6 grade, în special în jumătatea de sud a regiunii. Ploi locale sunt prognozate în jurul datei de 22 noiembrie, iar probabilitatea pentru precipitații va crește și după data de 26 noiembrie.

Dobrogea – Alternanță între temperaturi normale și vreme caldă

În Dobrogea, se așteaptă o alternanță între temperaturi normale, cu maxime de 8…11 grade și minime de 3…5 grade, și perioade mai calde în 21 noiembrie și între 26 și 29 noiembrie, cu maxime de 13…15 grade și minime de 5…8 grade. Probabilitatea de ploaie este mai mare în jurul datei de 22 noiembrie și spre finalul intervalului de referință.

Muntenia – Variabilitate termică și ploi locale

În Muntenia, două săptămâni aduc alternanțe termice notabile, cu perioade (în jurul datei de 21 noiembrie și cu probabilitate mare și între 26-29 noiembrie) în care valorile termice vor fi mult mai ridicate decât normele perioadei. Ploi pe suprafețe relativ extinse sunt prognozate în jurul datei de 22 noiembrie, iar șansele de precipitații vor crește și după data de 29 noiembrie.

Oltenia – Variabilitate termică și ploi extinse

În Oltenia, intervalul de două săptămâni va fi caracterizat de alternanțe termice importante, cu perioade (20-21 noiembrie și 26-28 noiembrie) în care valorile termice vor fi mult mai ridicate decât normele perioadei. Ploi pe suprafețe relativ extinse sunt prognozate în jurul datei de 22 noiembrie, iar estimările indică o creștere a probabilității pentru precipitații și după data de 29 noiembrie.

La munte – Oscilații termice și precipitații

La munte, se așteaptă oscilații termice în general în jurul mediilor specifice acestei perioade. În data de 21 noiembrie și în perioada 26-29 noiembrie, temperaturile vor fi ușor mai ridicate, cu maxime de 0…7 grade și minime de -4…0 grade. Totuși, în 23-24 noiembrie, se prognozează o răcire a vremii, cu valori de -4…4 grade ziua și -8…-4 grade noaptea. Precipitații temporare sunt așteptate, cu probabilitate mai mare în zilele de 22, 25 și 26 noiembrie și la finalul intervalului de referință.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: