Redactia.ro
Home » Știri » ANM a dat alarma! Cod galben și portocaliu în toată România. Cum va arăta vremea în următoarele zile

ANM a dat alarma! Cod galben și portocaliu în toată România. Cum va arăta vremea în următoarele zile

România se confruntă cu avertizări meteo de caniculă și disconfort termic ridicat, emise de către specialiștii meteorologi de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Duminică, 16 iulie 2023, s-a emis o avertizare Cod galben pentru 29 de județe.

Temperaturile par că au luat-o razna în majoritatea zonelor din România. Din ce în ce mai multe persoane se plâng de gradele ridicate din termometre, iar problema nu pare că se va rezolva curând. Iată cum va fi vremea în România în următoarea perioadă.

Cod galben de caniculă

Aceste județe sunt Satu Mare, Sălaj, Cluj, Bihor, Alba, Sibiu, Hunedoara, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Dolj, Argeș, Olt, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Buzău, Vrancea, Galați, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța. În aceste zone, valul de căldură va deveni mai intens, caracterizându-se prin caniculă.

Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade Celsius, în timp ce temperaturile minime vor oscila între 17 și 25 de grade Celsius.

Cod portocaliu în aproape toată România

Pentru ziua de luni, 17 iulie 2023, meteorologii au emis o avertizare Cod portocaliu de caniculă pentru județele Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Buzău, Vrancea, Galați, Brăila, Ialomița și Călărași. În aceste regiuni, valul de căldură va persista, iar canicula se va intensifica.

Se așteaptă temperaturi maxime în general cuprinse între 37 și 39 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi accentuat, cu indicele temperatură-umezeală (ITU) depășind pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 18 și 24 de grade Celsius.În restul țării, în ziua de luni, se va aplica avertizarea Cod galben de caniculă.

Cum va fi vremea în București

Bucureștiul a primit o prognoză specială emisă de meteorologii ANM, valabilă până marți, 18 iulie 2023. Se prevede că valul de căldură și canicula vor persista și se vor intensifica, disconfortul termic fiind accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va continua să depășească pragul critic de 80 de unități.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 37 de grade Celsius în ziua de duminică, 16 iulie, și va atinge între 38 și 39 de grade Celsius în ziua de luni, 17 iulie. Temperaturile minime vor oscila între 19 și 21 de grade Celsius. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Este important de menționat că Administrația Națională de Meteorologie va actualiza informațiile în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: