Redactia.ro
Home » Știri » ANM a emis cod galben de disconfort termic accentuat și caniculă! Care sunt județele afectate

ANM a emis cod galben de disconfort termic accentuat și caniculă! Care sunt județele afectate

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi două coduri galbene pentru mai multe județe din România. Se pare că de la furtuni violente, codurile vizează caniculă și temperaturi extreme.

Cod galben de instabilitate atmosferică

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi un prim cod galben cu interval de valabilitate între 28 iunie, ora 12:00 – 28 iunie, ora 22:00. Fenomenele vizate vor fi instabilitate atmosferică temporar accentuată și ploi. Zonele afectate sunt Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, și părți insemnate din județele Suceava, Neamț, Bacău, Harghita, Covasna, Brașov și Vâlcea.

În intervalul menționat, în nordul Munteniei, în sud-vestul Moldovei și în zona Carpaților Orientali și Meridionali, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată care se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși local 20…40 l/mp. Manifestări de instabilitate atmosferică vor mai fi pe alocuri și în Transilvania, Oltenia, Dobrogea, sudul și estul Munteniei și restul Moldovei.„, au transmis cei de la Administrația Națională de Meteorologie.

Cod galben de caniculă în majoritatea țării

Administrația Națională de Meteorologie a emis și un al doilea cod galben. Conform informațiilor meteorologice fenomenele vizate sunt disconfort termic accentuat și caniculă. Intervalul de valabilitate este 29 iunie, ora 12:00 – 30 iunie, ora 22:00. Zonele afectate sunt Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, vestul Maramureșului și sud-vestul Transilvaniei.

În intervalul menționat, în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, vestul Maramureșului și sud-vestul Transilvaniei, disconfortul termic va fi accentuat, pe arii exinse indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități și local va fi caniculă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 33 și 37 de grade, iar nopțile vor fi tropicale și temperaturile minime se vor situa frecvent peste 20 de grade. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, mai ales după-amiaza și seara în zonele de deal și de munte și pe alocuri în restul teritoriului. Joi (1 iulie), instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în majoritatea regiunilor, dar disconfortul termic se va menține accentuat în sudul și estul teritoriului.„, au precizat cei de la Administrația Națională de Meteorologie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: