Redactia.ro
Home » Știri » ANM a emis un cod galben de lapoviță în șase județe

ANM a emis un cod galben de lapoviță în șase județe

Anunț ANM. Cod galben de ninsori și viscol în 26 de județe

ANM a emis un cod galben de lapoviță în șase județe.Meteorologii anunță că de câteva ore bune ninge la munte. Codul galben emis de ANM va expira diseară.

ANM a emis un cod galben de lapoviță în șase județe

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie anunță că a fost emis cod galben de ninsori pentru 26 de județe. La rânca, stratul de zăpadă este unul important, iar ninsorile vor veni încă de luni în stațiune.Drumarii sunt pregătiți să intervinăm cu utilaje și cu material antiderapant, în caz de nevoie, pe DN 67 Celsius, între Novaci și Rânca.

De asemenea, și în județul Maramureș, ninge.

Codul galben este valabil până în 29 ianuarie, ora 18.00. Meteorologii anunță că la munte vor predomina ninsorile, iar vântul va prezenta intensificări, cu rafale ce vor depăși 80-100 km/h. Ninsoarea va fi viscolită și va vizibilitatea va fi scăzută.

Cantitățile de precipitații vor depăși local 15-20 l/mp, iar în Munții Apuseni, în grupele vestice ale Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali, peste 25 l/mp, astfel încât se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

Cavnic, ninsoare, zapada, ninge

Județul Maramureș, Cavnic || în această searăSuperSki Cavnic

Publicată de Meteoplus pe Marţi, 28 ianuarie 2020

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea și Bărăgan vor fi înnorări și ploi slabe, dar și perioade cu soare, iar temperaturile se mențin ridicate pentru final de ianuarie. În Moldova sudică și în nordul Munteniei, vor apărea ploi neînsemnate cantitativ, iar maximele termice scad cu 5-6 grade față de ziua trecută.

De asemenea, în nordul Moldovei și Bucovina, atmosfera va fi schimbătoare și va picura puțin.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, vor fi precipitații slabe mai ales sub formă de ninsoare, iar temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

În centrul României,vântul va sufla tare mai ales la altitudini mari, pe unde se vor atinge și depăși viteze de 100km/h/. Temperatura aerului va ajunge până la 7 grade în vestul provinciei.

În sud-vestul țării se anunță vreme ceva mai bună. Vântul va avea unele porniri iar termomentrele vor indica valori ridicate pentru finalul lunii ianuarie!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: