Redactia.ro
Home » Știri » ANM a făcut anunțul! Cum va fi vremea în următoarele zile, în România

ANM a făcut anunțul! Cum va fi vremea în următoarele zile, în România

Vremea în România.

În ultimele ore, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări Cod Galben de ploi torențiale, vijelii și grindină, afectând mai multe regiuni ale țării. Această evoluție meteorologică vine după o perioadă de temperaturi neobișnuit de ridicate pentru această perioadă a anului, determinând o instabilitate atmosferică semnificativă.

Avertizările meteorologice impun necesitatea unor măsuri preventive, mai ales în zonele agricole, dar și pentru organizarea de evenimente în aer liber. De asemenea, condițiile de vreme severă pot afecta infrastructura și pot genera întârzieri în transporturi. Autoritățile locale sunt sfătuite să monitorizeze situația și să pregătească intervenții rapide în caz de inundații sau alte incidente cauzate de furtuni.

Mai multe localități au fost sub cod galben de ploi și vijelii

Avertizările vizează mai multe județe, unde se preconizează că vor cădea între 20 și 35 de litri de apă pe metru pătrat, însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. Județele Suceava și Neamț sunt printre cele mai afectate, cu avertizări pentru 26 de localități, inclusiv Târgu Neamț și Războieni. Alte zone afectate includ județele Buzău și Bacău, cu localități precum Beceni și Moinești sub incidența vremii severe.

„JUDEȚUL SUCEAVA, 9 localităţi:

Baia, Bogdănești, Boroaia, Cornu Luncii, Fântâna Mare, Forăști, Preutești, Râșca, Vadu Moldovei

JUDEȚUL NEAMŢ, 17 localităţi:

Agapia, Bălțătești, Brusturi, Crăcăoani, Drăgănești, Ghindăoani, Grumăzești, Păstrăveni, Petricani, Pipirig, Răucești, Războieni, Târgu Neamț, Țibucani, Timișești, Urecheni, Vânători-Neamț

JUDEȚUL BUZĂU, 8 localităţi:

Beceni, Cănești, Chiliile, Lopătari, Mânzălești, Odăile, Scorțoasa, Vintilă Vodă

JUDEȚUL BACĂU, 6 localităţi:

Ardeoani, Măgirești, Moinești, Poduri, Solonț, Zemeș”, potrivit ANM.

Prognoza pentru următoarele două săptămâni

Meteorologii au actualizat prognoza pentru perioada 6 – 19 mai, anticipând o continuare a vremii instabile. În timp ce prima parte a intervalului va fi marcată de ploi torențiale și fenomene electrice, a doua parte aduce o ameliorare, cu temperaturi medii de aproximativ 26 de grade Celsius. Noaptea, temperaturile vor scădea, atingând minim 4 grade Celsius în depresiuni.

În București, deși astăzi se înregistrează 26 de grade Celsius și condiții senine, se așteaptă ca vremea să se schimbe începând de miercuri, când se vor întoarce furtunile și temperaturile vor scădea semnificativ.

În Banat și Crișana, primele două zile ale intervalului menționat vor fi calde, cu temperaturi maxime în jur de 26 de grade Celsius. Ulterior, o răcorire este prognozată, cu maxime care nu vor depăși 22 de grade. Ploile vor fi prezente în special în după-amiezile zilelor de 9 și 10 mai.

Transilvania va experimenta, de asemenea, o răcire notabilă, începând cu 8 mai, când temperaturile vor scădea sub 18 grade Celsius, cu precipitații extinse așteptate în special în primele zile ale perioadei prognozate.

În Maramureș, vremea va rămâne apropiată de medii climatologice, cu maxime între 18 și 21 de grade Celsius pe parcursul celei de-a doua săptămâni, în timp ce în Moldova, după două zile calde, temperaturile vor scădea drastic pe 8 mai, ajungând la maxim 16 grade Celsius.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: