Redactia.ro
Home » Știri » ANM a făcut anunțul! România este lovită de cod galben de ninsori

ANM a făcut anunțul! România este lovită de cod galben de ninsori

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că Furtuna Isha, care provoacă haos în nordul Europei, se va abate și asupra României, aducând vânt puternic și ninsori în perioada următoare. Chiar dacă temperaturile au început să crească ușor după zilele geroase, se anticipă că vremea va deveni vântoasă în întreaga țară, iar joi și vineri vor fi zile caracterizate de rafale de vânt și precipitații.

Această furtună, activând mai ales în partea de nord și nord-vest a Europei, va genera episoade de precipitații și în România. La munte, dar și în zonele mai joase din regiunile nordice și centrale ale țării, se așteaptă ninsori. În regiunile vestice, vor fi episoade cu precipitații mixte, incluzând ninsoare într-o măsură mai mare. Acest scenariu meteorologic se va desfășura joi, vineri, și posibil și sâmbătă.

Cod galben în România

Deși fenomenele meteorologice specifice acestei perioade din ianuarie nu sunt neobișnuite, aspectul mai puțin obișnuit constă în frecvența schimbărilor în evoluția vremii. Meteorologii au emis o atenționare cod galben pentru vânt puternic în județele Banat, sudul Crișanei și al Transilvaniei, precum și pentru viscol la munte, valabilă până joi seară. Vineri, se prevăd intensificări ale vântului în Moldova, Dobrogea, sudul Transilvaniei și sud-vestul Olteniei, iar la munte se anunță viscol în Carpații Meridionali și de Curbură.

ANM a emis o altă atenționare Cod galben pentru intensificări ale vântului în Banat, sudul Crișanei și al Transilvaniei, precum și pentru viscol la munte, mai ales la altitudini de peste 1.700 de metri, valabilă joi între orele 10:00 și 22:00.

Weekendul nu aduce vești bune

De la ora 22:00 de joi până la aceeași oră vineri, un alt Cod galben va fi în vigoare și va acoperi Moldova, local în Transilvania, Oltenia și Dobrogea, aducând intensificări ale vântului. De asemenea, se anunță viscol în Carpații Meridionali și de Curbură, în special la altitudini de peste 1.700 de metri.

Astfel, în Moldova, nordul Dobrogei, sudul Transilvaniei și sud-vestul Olteniei, se anticipă intensificări ale vântului cu rafale în general de 55…65 km/h. În Carpații Meridionali și de Curbură, mai ales la altitudini de peste 1.700 m, vântul va sufla cu intensificări cu rafale de 90…110 km/h, provocând viscol în zonele montane, cu ninsoare viscolită, zăpadă spulberată și vizibilitate redusă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: