Redactia.ro
Home » Știri » ANM a făcut anunțul! Se schimbă vremea drastic în următoarea perioadă

ANM a făcut anunțul! Se schimbă vremea drastic în următoarea perioadă

Val de aer polar și ninsori în România. Când vor crește temperaturile

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis recent o actualizare a prognozei meteo, aducând vești nu tocmai îmbucurătoare pentru români. Directorul ANM, Elena Mateescu, a făcut publice informațiile privind evoluția vremii în următoarele zile.

După o perioadă în care au avut parte de condiții meteorologice favorabile, în care temperaturile au fost peste media normală pentru această perioadă, se pare că schimbările au început să se manifeste.

Se schimbă vremea radical

În prima parte a lunii noiembrie, românii s-au bucurat de o vreme plăcută, cu temperaturi mai ridicate decât ar fi de așteptat pentru această perioadă a anului. Cu toate acestea, odată cu mijlocul lunii, se observă o schimbare semnificativă în condițiile meteorologice, iar vremea capricioasă își face simțită prezența. Temperaturile au început să înregistreze o ușoară scădere, iar prognosticul indică o perioadă destul de mohorâtă pentru zilele următoare.

Conform declarațiilor directorului ANM, Elena Mateescu, scăderea temperaturilor nu va fi extremă, dar se va resimți în mod evident. Cu toate acestea, principalul factor de preocupare îl reprezintă precipitațiile abundente care se anunță. Acestea vor afecta o mare parte a țării și vor genera diverse probleme în ceea ce privește condițiile de trafic, activitățile exterioare și, implicit, viața de zi cu zi a cetățenilor.

„O vreme caldă începând de astăzi, cu 20 de grade la această oră la Zimnicea, 16 grade în Capitală și de altfel, la multe stații din partea de sud-est a țării, 19…20 de grade. Mâine, valorile de temperaturi vor fi în ușoară scădere, dar ele rămân peste cele specifice datei din calendar, pentru că mâine valorile se vor situa frecvent între 8…18 grade Celsius.

Același ecart și joi, între 7…14 grade Celsius. Și chiar și sfârșitul de săptămână păstrează valori ușor peste ceea ce ar fi normal. Minimele vor fi, în general, pozitive, 2…10 grade Celsius. În depresiuni este posibil să ne apropiem totuși de 0 grade Celsius”, a declarat Elena Mateescu, potrivit antena3.ro. 

Apar precipitații din abundență în toată România

Elena Mateescu a detaliat că ploile vor începe să cadă în cursul nopții de miercuri spre joi și vor continua să se facă simțite în zilele următoare. De asemenea, este de așteptat ca aceste precipitații să aducă cantități semnificative de apă, ceea ce poate duce la fenomene precum inundații locale sau creșterea debitelor râurilor. Pentru zonele montane, la altitudini mai mari de 1600 de metri, precipitațiile se vor transforma în ninsori și lapoviță, generând astfel și alte provocări pentru comunitățile din aceste regiuni.

„Ceea ce este însă foarte important, mâine vom conta pe precipitații în cea mai mare parte a țării. La începutul nopții de miercuri spre joi, în majoritatea regiunilor, dar cu precădere în Maramureș, Transilvania, Moldova, local în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, dar și în zona Banatului și a Crișanei.

Ploi moderate cantitativ însemnând 15-25 l/mp, dar la altitudini mai mari de 1600 de metri, pe parcursul nopții, ninsori și lapoviță, asociate în același timp cu intensificări ale vântului, cu viteză la rafală de 70…80 km/h.

Sfârșitul de săptămână va aduce o ușoară ameliorare în ceea ce privește aspectul ploilor. Rămâne de interes regimul de temperaturi, cu un ecart în medie între 7 până la 14…15 grade Celsius”, a mai spus Elena Mateescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: