Redactia.ro

ANM anunță că urmează trei zile de furtuni și precipitații: temperaturile vor scădea simțitor! Când se va încălzi din nou

Sustinut de

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică la prânz, 4 august 2024, că urmează trei zile de furtuni, iar temperaturile vor scădea simțitor în termometre. Zonele vizate de vremea rea! 

Atenționare de furtuni și precipitații

Vremea se schimbă brusc! Meteorologii anunță că urmează trei zile de furtuni și vijelii în România. Temperaturile vor scădea brusc în termometre. Cu toate acestea, la mijlocul săptămânii viitoare, canicula revine în țara noastră. Zonele vizate de furtuni sunt Muntenia, sudul litoralului, nordul și sudul țării.

Temperaturile scad brusc

„Trecem printr-o perioadă în care mai avem parte și de ploi și de temperaturi ceva mai scăzute. Nu mai avem caniculă duminică. Sunt ceva averse prin partea de sud a țării, prin Muntenia, chiar și prin sudul litoralului, dar sunt mai mult ploi de vară, fără furtuni puternice sau grindină.

În următoarele două zile ne așteaptă în continuare episoade cu ploaie, undeva luni spre marți în partea de nord a țării, iar pe parcursul zilei de marți aceste ploi se mută și în partea de sud și, probabil, inclusiv în Capitală”, a explicat Robert Manta, meteorolog ANM, la Antena 3 CNN.

„Luni și marți temperaturile vor fi rezonabile, chiar răcoare prin partea de nord, unde vom avea maxime de 25 de grade Celsius, iar în sud va fi ceva mai cald, dar nu mai trecem de 32-33 de grade Celsius. De miercuri încolo, însă, de la o zi la alta se va încălzi”, a mai explicat meteorologul.

„Vom ajunge către weekend la valori de 35-37 de grade Celsius și poate debuta un un nou val de căldură, dar care nu pare deosebit de intens în acest moment”, a mai adăugat Robert Manta, meteorolog ANM.

Bistrița, lovită de un fenomen natural rar la noi în țară

Un nor cu mișcare circulară a fost surprins, duminică, 4 august 2024, în fotografii care ar prezenta o tornadă formată în apropierea Bistriței. O mică tornadă s-a format deasupra orașului, captând atenția și uimirea localnicilor care au reușit să surprindă momentul pe camerele de filmat.

Specialiștii în meteorologie explică faptul că tornada s-a format din cauza unei diferențe mari de temperatură între zilele consecutive. Ieri, temperatura maximă a ajuns la 32 de grade Celsius, în timp ce astăzi a scăzut brusc la 20 de grade.

Aceste variații extreme de temperatură creează condițiile ideale pentru formarea unei tornade, prin instabilitatea atmosferică pe care o generează. Schimbările rapide de temperatură pot duce la formarea unor curenți de aer puternici care, la rândul lor, pot da naștere unor vârtejuri de aer. Imaginile oferite în exclusivitate de observatornews.ro ne arată cum mini-tornada se formează. Din fericire, este la distanță față de casele oamenilor.

Ce este o tornadă

O tornadă este un fenomen meteorologic sever caracterizat printr-o coloană de aer care se rotește violent și care este în contact atât cu suprafața pământului, cât și cu un nor cumulonimbus. Tornadele se formează în condiții specifice, de obicei în timpul furtunilor puternice, și pot varia considerabil în intensitate, dimensiune și durată.

Tornadele au o structură specifică, incluzând un nor în formă de pâlnie care se extinde de la un nor cumulonimbus către suprafața pământului. În centrul tornadei se găsește un vortex de aer care se rotește extrem de rapid.

Tornadele pot varia considerabil în dimensiune. Unele pot avea doar câțiva metri lățime, în timp ce altele pot avea mai mult de un kilometru în diametru. De asemenea, durata unei tornade poate varia de la câteva secunde la peste o oră.

Citește și: Șapte tineri au fost loviți de fulger chiar la malul mării. Condițiile meteorologice instabile nu dau pace autorităților și nici turiștilor

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: