Redactia.ro
Home » Știri » ANM anunță vremea pentru Florii și Paște. Meterologii au făcut prognoza pentru sărbători

ANM anunță vremea pentru Florii și Paște. Meterologii au făcut prognoza pentru sărbători

vremea pentru Florii și Paște

Vremea pentru Florii și Paște a fost anunțată! Meteorologii au anunțat prognoza pentru Duminica Floriilor. De asemenea, a fost realizată și prima prognoză meteo pentru Paște. Ce anunță ANM pentru Sărbătorile din această primăvară!

Urmează sărbătoare de Florii, pe 12 aprilie și Paștele, pe 19 aprilie. Chiar dacă stăm acasă în acest an, tot este important să știm ce ne așteptăm de la meteo.

Conform meteorologilor, în perioada 6 – 13 aprilie, temperatura aerului va fi normală pentru aceste date, în toate regiunile țării. Nu ne putem aștepta la ploi, căci vor fi cantități de precipitații deficitare, mai ales în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna viitoare, între 13 și 20 aprilie, când ortodocșii sărbătoresc Paștele, va fi cald, cu temperaturi mai ridicate decât media normală, mai ales în estul țării. Cantitățile de precipitații nu vor fi semnificative, ci normale pnetur această perioadă.

Cum va fi vremea pentru Florii și Paște

La începutul lunii aprilie, constatăm o temperatură mai scăzută, din cauza unui blocaj atmosferic persistent în nord-vestul continentului. Acesta va aduce advecții de aer rece dinspre Rusia înspre bazinul Mării Mediterane, formându-se astfel cicloni mediteraneeni cu deplasare către România.

Însă, spre mijlocul lunii aprilie, vremea se încălzește. Astfel, vom avea vreme plăcută de Florii și chiar mai călduroasă de Paște.

În ultimele zile, vremea a fost plăcută și așa se menține și în următoarea perioadă. Temperaturile vor fi normale din punct de vedere meteorologic. Precipitațiile vor fi moderat cantitative, în zona de vest a țării, mai ales în vest. Nu va ninge decât la altitudini mai mari de 1500…1800 de metri.

Diminața, minimele termice vor ajunge la -5 grade celsius, mai ales în zona depresiunilor din Transilvania, dar în restul țării de putem aștepta la temperaturi cu plus.

După Florii, anticiclonul azoric se va situa tot mai aproape de țara noastră și nemaiexistând un bazin de aer rece la nord de România, temperaturile vor crește. Astfel, ne putem aștepta la maxime și de 30 de grade în sud. În restul țării, temperaturile vor ajunge și la 25 de grade celsius.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: