Redactia.ro
Home » Știri » ANPC: 5 restaurante din centrul Capitalei au fost închise pentru mizerie și alte 9 au fost sancționate

ANPC: 5 restaurante din centrul Capitalei au fost închise pentru mizerie și alte 9 au fost sancționate

GALERIE FOTO (3) ANPC: 5 restaurante din centrul Capitalei au fost închise pentru mizerie și alte 9 au fost sancționate

ANPC a anunțat că 5 restaurante din centrul Capitalei au fost închise pentru mizerie și alte 9 au fost sancționate. Iată detaliile!

5 restaurante din centrul Capitalei au fost închise pentru mizerie

Astăzi, 14 operatori economici au fost vizați de către ANPC, în centrul Capitalei. Astfel, 5 restaurante au fost închise, iar alte 9 au fost sancționate pentru meseria de nedescris. Amenzile primite au fost în valoare de 120.000 de lei.

„Printre neregulile găsite au fost folosirea de produse expirate, înlocuirea unor ingrediente din meniu cu unele de o calitate inferioară sau mizerie, atât în spațiile în care se pregătea mâncarea, cât și în cele în care era depozitată materia primă.

De exemplu, pe pereți erau pleci de faianță sparte, iar de tavan atârnau pânze de păianjen și se depusese foarte multă grăsime.

Acţiunile de control s-au desfăşurat în cadrul programului Academia Comisarilor, care vizează specializarea prin acţiuni tematice dedicate, a celor mai tineri comisari ai ANPC”, potrivit Antena3 CNN.

Mizerie şi produse expirate la tarabele unde au petrecut românii Crăciunul

Neregulile de la Târgul de Crăciun din Constanța au adus repercurisuni pentru operatorii economici. Protecția Consumatorilor Constanţa a sesizat nerespectarea regulilor de igienă și chiar punerea în vânzare a unor produse expirate chiar şi de jumătate de an.. Au fost verificați 13 operatori economici, din care patru au fost obligaţi să închidă taraba.

„În plus, era o mizerie de nedescris, se gătea în praf, nu exista apă, iar unele produse erau depozitate aproape direct pe trotuar. Au fost găsite probleme şi în spaţiile de joacă pentru copii, unde în multe locuri centurile de siguranţă fie lipseau complet, fie erau rupte. Au fost verificaţi 13 operatori economici şi s-au dat amenzi în valoare de 21.000 de lei”, relatează observatornews.ro.

Sursa foto: NQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: