Redactia.ro
Home » TV » Antena 1 a fost amendată cu o suma astronomică de către CNA. Totul s-a petrecut din cauza emisiunii „Chefi la cuțite”

Antena 1 a fost amendată cu o suma astronomică de către CNA. Totul s-a petrecut din cauza emisiunii „Chefi la cuțite”

chefi la cutite

Zilele trecute a izbucnit un scandal de proporții în jurul emisiunii „Chefi la Cuțite” de la postul de televiziune Antena 1. Acest show culinar a provocat nemulțumirea telespectatorilor, care au remarcat că în mai multe ediții ale noului sezon s-a făcut publicitate subtilă pentru jocurile de noroc. Ca urmare, telespectatorii au decis să ia măsuri și au depus mii de plângeri la Consiliul Național al Audiovizualului (CNA). CNA a sancționat aspru postul de televiziune, iar amenda pe care trebuie să o plătească Antena 1 este una considerabilă.

Antena 1, amendă fabuloasă din partea CNA. Totul s-a petrecut din cauza emisiunii „Chefi la cuțite”

Emisiunea „Chefi la Cuțite” a fost supusă unei critici severe din partea telespectatorilor, după ce mai mulți dintre aceștia au observat că programul conține reclamă subliminală pentru jocurile de noroc, promovând astfel compania Superbet. Deranjați de reclama la pariuri, telespectatorii au depus peste 3.000 de plângeri la CNA, iar Consiliul Național al Audiovizualului nu a întârziat să reacționeze.

În urma numeroaselor plângeri înregistrate, Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a efectuat o analiză a situației și a decis să impună o sancțiune severă postului de televiziune. După examinarea atentă a imaginilor, CNA a hotărât să amendeze Antena 1 cu o sumă în valoare de 50.000 de lei (echivalentul a aproximativ 10.000 de euro) pentru nouă ediții ale emisiunii culinare în care s-a constatat promovarea subliminală a jocurilor de noroc. Concret, în cele nouă ediții, au fost invitați mai mulți foști sportivi care purtau tricouri de culoare roșie sau albă, culorile caracteristice ale companiei Superbet, cu cuvântul „Super” inscripționat pe piept.

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a identificat nouă ediții ale emisiunii în care au fost invitați să gătească personalități din lumea sportului care reprezintă compania de pariuri sportive Superbet. Printre acești invitați s-au numărat nume precum Bogdan Stelea, Cătălin Moroșanu, Mihai Leu, Benny Adegbuyi, Virgil Stănescu, Ioan Andone, Florin Bratu, Gică Craioveanu și Ionel Dănciulescu.

Cum se apără reprezentanții Antena 1

Reprezentanții Antena 1 nu sunt de acord cu reclamațiile făcute de către mulți dintre telespectatori și sunt de părere că asocierea cu jocurile de noroc nu a fost una evidentă și nici voită.

„Chiar am fost suprinsă de numărul foarte, foarte mare de reclamaţii. Este neaşteptat în ce cheie au privit telespectatorii fideli ai emisiunii Chefi la Cuţite aceste momente. Voi începe prin a spune că emisiunea Chefi la Cuţite, aflată la al 12-lea sezon, este o super emisiune, cu super Chefi, cu super invitaţi, cu super mâncare şi cu super momente. Este liderul de piaţă comercial şi ca atare aş vrea să vedem lucrurile din această perspectivă (…).

Aş dori să fac o scurtă dizertaţie pe tema acestui cuvânt, „super”, care pare că a fost monopolizat şi confiscat şi restrâns la o anumită afacere, dintr-un anumit domeniu. Să ne raportăm la definiţia şi ce înseamnă cuvântul super, formidabil, excelent, când ne adresăm în orice situaţie şi spune super, nu ne putem gândi şi nu putem asocia doar cu o anumită afacere, în acest caz activitatea de pariurile sportive.

Am solicitat colegilor mei o situaţie cu programarea momentelor şi timpilor în care s-a făcut sponsorizarea, pentru că, da, Superbet este printre sponsorii emisiunii, nu este sponsorul principal. Momentele de sponsorizare aşa cum este definită şi cum poate fi implementată în cadrul legal, din datele pe care eu le am, sunt după ora 23.00. (…) Nu am avut referire la pariuri, nu am îndemnat în afara cadrului legal.

Da, ne putem lega şi de tricouri, ne putem lega şi de culori. La fel, culorile alb şi roşu sunt asociate şi altor branduri. Nu ne putem imagina că dacă scriem Adi pe un tricou se înţelege Adidas. Depinde din ce perspectivă privim lucrurile.

În ce priveşte prezenţa unor mari sportivi în programele Antenei 1, fie că e vorba despre campanii de la ştiri fie că e vorba despre programe de divertisment sau reality-uri, să ştiţi că vor mai fi regăsiţi cu poveştile lor. Da, unii sunt contractaţi de pariori sportivi, dar acest fenomen există şi la nivel internaţional. Ce facem, nu mai invităm pe nimeni în emisiune? Nu ne mai bucurăm de un conţinut care să inspire telespectatorii? Suntem la al 12-lea sezon de Chefi la Cuţite, este o emisiune foarte, foarte curată. De ce am fi făcut această asociere acum?”, a declarat Norina Ionescu, reprezentanta Antenei 1.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: