Redactia.ro
Home » Știri » Antrenorul personal- o nouă modă. Cum să alegi un antrenor personal potrivit?

Antrenorul personal- o nouă modă. Cum să alegi un antrenor personal potrivit?

Cum să alegi un antrenor personal potrivit

Românii resimt tot mai mult nevoia de adoptare a unui stil de viață sănătos. Din fuga de stres și dorința de evadare din rutină încep să aloce tot mai mult timp și resurse activităților menite să le îmbunătățească condiția fizică și desigur sănătatea. Cea mai la îndemână soluție e sala de fitness dar pentru cineva care nu a călcat vreodată într-una nu pare prea ușor să lucrezi singur cu multitudinea de aparate.

E necesar să cunoști foarte bine metodele de lucru în sală de fitness căci din cauza unor exerciții executate necorespunzător pot fi consecințe foarte grave asupra coloanei vertebrale și de asemeni rezultatele așteptate nu se vor vedea prea curând. Tocmai din aceste motive antrenamentele alături de un  personal trainer bine pregătit sunt foarte importante pentru sănătatea noastră dar și pentru rezultate optime.

Nu te încrede în orice amator

Dacă întâlnești un angajat cu un corp bine lucrat asta nu înseamnă  că este și un bun antrenor. Corpul acela se poate obține și prin muncă dar și prin varii artificii pentru care nu îți trebuie neapărat o educație specializată.

Un antrenor personal trebuie să aibă educația specializată  și să obțină certificarea obligatorie într-o organizație autorizată. Activitatea antrenorului este de a evalua nivelul de pregătire fizică a fiecărei persoane pentru stabilirea corectă a obiectivelor și crearea unui program personal de exerciții.

La ce trebuie să fii atent să nu faci alegerea greșită?

Studiază-i antrenamentele cu ceilalți clienți, observă cât de multă atenție acordă celor cu care lucrează în mod direct și eventual cere-i sfatul despre un anumit exercițiu, argumentele lui trebuie să fie pertinente și coerente și care să dovedească pregătirea sa profesională.

Implicarea lui este esențială, el trebuie să te motiveze până la ultimele repetări pe care de cele mai multe ori nu mai reușești să le faci, nu în ultimul rând implicare înseamnă să te determine atât de mult încât să ajungi singur să-ți controlezi alimentația care este cheia în orice proces de adoptare a unui stil de viață sănătos.

Alimentația este un tărâm vast iar ca un antrenor personal să poată fi considerat nutriționist e imperios necesar să dețină o diplomă universitară în acest domeniu, desigur diploma nu garantează faptul că un nivelul lor de pregătire este unul demn. Instruirea pe această nișă este ceva mai dificilă și prin urmare mulți antrenori își îmbogățesc cunoștințele nutriționale prin studiu individual și de multe ori prin folosirea propriilor metode asupra clienților.

Alte aspecte importante pe care să le urmărești :

  • Progresul pe care l-a avut cu clienții săi este cea mai bună metodă de a-ți câștiga interesul.
  • Evaluarea inițială care presupune în mod cert și evaluări ulterioare. Acest fapt demonstrează interesul antrenorului de a te cunoaște și a-și căpăta informațiile necesare pentru a-l ajuta să îți întocmească planul personal de antrenamente.
  • Susține mai multe stiluri antrenament fără să se cramponeze la un singur tip de antrenament. Prin diversificarea antrenamentelor nu se instalează rutina, astfel antrenorul demonstrează că nu acordă atenție doar rezultatelor ci și faptului că trebuie să vă și placă ceea ce faceți.
  • Încălzirea mușchilor înainte de antrenament și relaxarea după antrenament sunt extrem de importante pentru că mulțumită lor se previn accidentările neplăcute și chiar febra musculară. Dacă antrenorul îți sugerează să te încălzești singur fără a te îndruma gândește-te bine dacă ai făcut cea mi bună alegere.

La începutul călătoriei spre o viață sănătoasă avem nevoie de sfaturile corecte de la antrenori capabili care ne înțeleg corpul, metabolismul, problemele și obiectivele propuse, iar pentru cei ce se îndrăgostesc de tot ceea ce înseamnă traiul sănătos pot face mai mult decât să spună nu cartofilor prăjiți. Sportul este disciplină dar doar dacă știi să îl pui în practică.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: