Redactia.ro
Home » Știri » Anunț ANM. 17 județe intră sub cod galben de viscol și zăpadă

Anunț ANM. 17 județe intră sub cod galben de viscol și zăpadă

Anunț ANM. 17 județe intră sub cod galben de viscol și zăpadă

O informare meteo a fost emisă duminică, extinzând alertă de ploi puternice și lapoviță până joi. Meteorologii anunță cod galben de viscol și zăpadă pentru zona montană din 17 județe.

Anunț ANM. 17 județe intră sub cod galben de viscol și zăpadă

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, începând de luni, până joi la ora 20.00, vor fi precipitații în cea mai mare parte a țări.

Luni, ploile vor fi mai frecvente în vest, nord-vest și centrul, mai ales la deal și munte, se vor cumula cantități de apă ce vor depăși 20-30 l/mp.

Meteorologii anunță că din noaptea de luni spre marți în Maramureș și Transilvania se vor semnala precipitații mixt, apoi vor predomina ninsorile. Vântul va avea intensificări, local și temporar, cu viteze în general de 50-60 km/h.

17 județe se află sub avertizare de cod galben de ninsori

De asemenea, la munte vor preodmina ninsorile, la început în zona înaltă, iar din după-amiaza zilei de marți și la altitudini mai joase.

În Carpații Meridionali și Occidentali, se va depune un strat de zăpadă și vor fi rafale ale vântului de peste 80-90 km/h. Zăpada va fi viscolită și spulberată, iar vizibilitatea va fi redusă semnificativ.

Codul galben va fi valabil până miercuri la ora 10 și vizează zona montană a județelor Sălaj, Bihor, Cluj, ALba, Arad. Hunedoara, Timiș, Caraș-Severin, Gorj, Vâlcea, Sibiu, Brașov. Argeș, Dâmbovița, Prahova, Covasna, Buzău și Vrancea.

Citeste si:Curtea de Apel București își suspendă, de luni, activitatea

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: