Redactia.ro
Home » Știri » Anunț ANM! Ninsori și ger în mai multe zone ale României

Anunț ANM! Ninsori și ger în mai multe zone ale României

Anunț ANM! Ninsori și ger în mai multe zone ale României

Anunț ANM! Se anunță o iarnă grea. Ninsori și ger în mai multe zone ale României. Administrația Națională de meteorologie anunță că astăzi vremea va fi rece în mare parte din tară. Meteorologii avertizează că începând de luni vremea va fi foarte rece, apar ninsorile la munte, în nord și în centru, dar se va semnala și polei și vânt puternic.

Anunț ANM!  Ninsori și ger în mai multe zone ale României

Potrivit ANM, începând de luni, până marți la ora 10.00, apar ninsori la munte, în nord și în centru, dar și depunerile de polei, intensificările vântului și vremea rece.

În intervalul menționat, aria precipitațiilor va cuprinde regiunile din vestul, nordul și centrul țării. În Maramureș, Transilvania, nordul Crișanei și al Moldovei treptat vor predomina ninsorile și local, mai ales după orele amiezii, se va depune strat de zăpadă.

În Banat, în sudul Crișanei și în centrul și sudul Moldovei la început va ploua, apoi se vor semnala precipitații mixte. În cursul nopții de luni spre marți (2/3 decembrie) și în dimineața zilei de marți, precipitații slabe sub formă de ploaie, lapoviță și trecător ninsoare se vor semnala și în regiunile sudice. Local vor fi depuneri de polei.

La munte va ninge

La munte va ninge și se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpații Occidentali și în nordul Orientalilor.

Vântul va sufla tare la munte, mai ales pe creste, unde rafalele vor depăși 70- 80 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Intensificări trecătoare ale vântului vor fi pe spații mai mici și în celelalte zone, cu viteze în general de 45-55 km/h.

În prima parte a săptămânii, vremea se va menține rece mai ales dimineața și noaptea, cu precădere în jumătatea de nord a teritoriului.

Citeste si:Premieră la Cotroceni. Adrian Năstase a participat la recepţia de 1 Decembrie organizată de Klaus Iohannis

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: