Redactia.ro
Home » Știri » Anunț ANM. Ploi torențiale și vijelii în mai multe zone din țară

Anunț ANM. Ploi torențiale și vijelii în mai multe zone din țară

Ploi torentiale si vijelii

Meteorologii ANM au emis duminică seara, o avertizare de vreme rea în mai multe regiuni din țară.

Specialiștii anunță că sunt așteptate ploi torențiale și vijelii și izolat grindină până luni la ora 23.00.

Anunț ANM. Vreme instabilă în mai multe zone din România

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat duminică seara că ploile și vijeliile revin în mai multe zone din țară. Meteorologii au emis o avertizare referitoare la fenomene de instabilitate atmosferică, ce vor avea loc până luni, la ora 23.00.

Conform ANM, fenomenele vor fi prezente în regiunile vestice și nord-vestice, dar în principal în cele nordice și centrale.

În regiunile vestice și nord-vestice, dar în special în cele nordice, centrale, precum și la deal și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și izolat grindină„, anunță meteorologii.

Cod galben de instabilitate atmosferică pentru 27 de județe din România

Specialiștii ANM au emis o atențioane de Cod galben de instabilitate atmosferică pentru 27 de județe din țarp pe parcursul zilei de luni.

Zonele afectate sunt Arad, Bihor, Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Sibiu, Mureş, Bistriţa Năsăud, Suceava, Neamţ, Harghita, Braşov, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Covasna şi Bacău.

Astfel, în data de 27 iulie, în intervalul 10.00-23.00, în Transilvania, Maramureș, Crișana și local în Banat, Moldova, Muntenia și la munte vor avea loc fenomene cu instabilitate atmosferică accentuată, manifestate prin averse ce vor avea și vijelii, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină.Cantităţile de apă vor depăşi 20-30 l/mp şi izolat 40-50 l/mp.

Viituri pe trei râuri din județul Suceava

Luni, hidrologii au anunțat o nouă atenționare de Cod galben de viituri și depășiri ale cotelor de atenție, valabilă până la ora 23.00 pe trei râuri din județul Suceava. Totodată, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărie a Apelor a transmis că în următoarele 12 ore, vor avea loc pe cele trei râuri din Suceava torenți, pârâie, viituri rapid și creșteri de debite.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: