Redactia.ro
Home » Știri » Prognoza meteo până la sfârșitul lunii iulie. Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni

Prognoza meteo până la sfârșitul lunii iulie. Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni

Prognoza meteo până la sfârșitul lunii iulie

Vremea pe două săptămâni – ANM a publicat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Meteorologii nu au vești bune pentru cei care și-au programat concedii la finalul lunii iulie.

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cum va fi vremea până la începutul lunii august. În următoarea perioadă ne putem aștepta la temperaturi mai scăzute decât normal, însoțite de precipitații.

Până pe 20 iulie, ne vom aștepta la valori termice scăzute, nespecifice pentru această perioadă. În vestul și nord-vestul țării va fi frig. Ne putem aștepta și la un regim pluviometric crescut în sud vest, dar deficitar în restul țării.

Prognoza ANM până la finalul lunii iulie

Vremea se va menține caldă, însă nu ne putem aștepta la temperaturile caniculare din alți ani. Meteorologii anunță variații termice și instabilitate termică, în special din 16 iulie. Din data de 17 iulie, vom observa o scădere de 6 grade în termometre.

Există o posiblitate crescută de precipitații în perioada 16-20 iulie.

Vremea pentru fiecare regiune

Deși se observă o scădere cu 6 grade din data de 16 iulie, din 18 iulie 2020, temperaturile vor fi din nou în creștere ajungând, până la finalul lunii la 30 de grade celsius. Media minimelor se va încadra între 10 și 15 grade celsius.

În Transilvania, maximele termice se vor încadra în jurul a 21 de grade celsius, fiind o perioadă extrem de răcoroasă. După 16 iulie crește și posilitatea de averse, cu minime de 10-13 grade celsius.

Și în Maramureș va fi vreme răcoroasă, cu minime de 8 grade celsius, până pe 23 iulie. Din 24 iulie, minimele vor crește la 15 grade celsius, iar maximele la 26-29 de grade.

Moldova va înregistra o scădere a temperaturilor din 16 iulie, ajungând la maxime termice de 16 de grade, vremea încălzindu-se spre finaul perioadei.

În Dobrogea, temperaturile rămân constante în următoarele două săptămâni, maximele ajungând în medie la 27-29 de grade, iar minimele fiind încadrate între 18 și 20 de grade. Adverse trecătoare după 18 iulie.

În Muntenia sunt înregistrate cele mai ridicate temperaturi, de 32 de grade celsius maxim, dar doar până pe 16 iulie. După 17 și 18 iulie, inclusiv în Capitală, vremea va înregistra o răcire de aproximativ 4 grade Celsius. Maximele vor crște spre finalul lunii.

În Oltenia, până pe 16 iulie, vor fi temperaturi ridicate, până la 30 de grade, înregistrându-se scăderi cu 5-6 grade celsius, din 18 iulie.

Scăderi vor fi înregistrate și la munte, unde maximele termice se vor situa între 12 și 18 grade celsius, iar minimele vor ajunge la 4-9 grade. După 20 iulie, temperaturile vor crește, cu maxime între 16 și 21 de grade celsius, iar minimele între 8 și 11 grade. Între 16 și 21 iulie vor fi înregistrate averse în fiecare zi.

Prognoza ANM. Cum va fi vremea la începutul lui august

În primele 3 zile din august, temperatura aerului va fi mai ridicată, în special în zon de sud-est. În restul țării, temperaturile medii se vor situa în jurul valorilor normal pentru acest interval. Vor fi zile secetoase.

În săptămâna 3-10 august ne putem aștepta la valori ridicate ale temperaturile în sudul și sud-estul țării. Cantitățile de precipitații vor fi normale pentru această perioadă și anume vor fi extrem de scăzute.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini