Redactia.ro
Home » Știri » Covid-19. Previziuni sumbre pentru România. 800 de infecții noi zilnic, în luna august

Covid-19. Previziuni sumbre pentru România. 800 de infecții noi zilnic, în luna august

Covid-19

Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, Emilian Popovici, vorbește despre cifre terifiante în ceea ce privește numărul de noi infectări cu Covid-19. Specialistul se așteaptă la 800 de raportări pe zi, dacă numărul cazurilor noi de coronavirus va continua să crească.

„Vorbim de lucruri logice până la urmă. Vorbim de un raport între măsurile care s-au relaxat și felul în care populația a înțeles să respecte sau să nu respecte aceste măsuri, așa relaxate cum sunt.

În momentul în care oamenii nu respectă măsurile, nu se poate întâmpla decât un singur lucru, mai ales pe fondul relaxării, anume creșterea numărului de cazuri. Practic, de la începutul lunii iunie, am ajuns la un număr bazal de reproducere de peste 1. Reamintesc că numărul bazal peste 1 înseamnă o creștere a epidemiei”, a declarat medicul Emilian Popovici, luni, la Europa FM.

„Peste 500 de cazuri la Terapie Intensivă”

„Dacă mergem după scenariul de 1.1, făcut de dl. Valentin Pârvu, și ne gândim că acest număr bazal se va menține, practic, în jurul datei de 23 august vom avea în jur de 800 de infecții noi pe zi, ceea ce va însemna o corespondență în Terapia Intensivă de peste 500 de cazuri. Aceasta este o situație pe care sistemul ar trebui să o poată gestiona.

Dar, ne putem pune întrebarea, dacă această situație va persista, ce se va întâmpla în septembrie? Chiar dacă se menține un număr bazal de reproducere, să zicem, relativ stabil, în timp numărul de cazuri în ATI va crește. Lucrurile trebuie reglate după aceste cifre, care nu pot greși semnificativ, pentru că, până acum, proiecțiile au fost corecte”, a adăugat specialistul.

România a trecut de pragul de 29.000 de cazuri de Covid-19

România a trecut de pragul de 29.000 de îmbolnăviri cu Covid-19 în prima zi a acestei săptămâni. Până luni, 6 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 29.223 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 21.413 au fost externate, dintre care 20.213 de pacienți vindecați și 1.200 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

De duminică până luni, conform Grupului de Comunicare Strategică, în România au fost depistate alte 250 de noi cazuri de îmbolnăvire. La Terapie Intensivă sunt internați 227 de pacienți. De sâmbătă până duminică, în România au fost depistate 391 de cazuri noi de infectare cu COVID-19.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: