Redactia.ro
Home » Știri » Anunţ ANM: Vremea se schimbă radical. Ce ne așteaptă în weekend

Anunţ ANM: Vremea se schimbă radical. Ce ne așteaptă în weekend

Pregătiți-vă de un șoc termic! Temperaturile vor crește brusc cu aproximativ 25 de grade Celsius. Prognoza meteo pe regiuni

Vremea se schimbă radical  în weekend! Iată anunțul ANM!

Vremea se schimbă radical  în weekend

Anunţ important de la Administrația Națională de Meteorologie, vremea se schimbă radical. Ce se întâmplă în weekend cu siguranță îi va necăji pe toți românii, chiar și pe cei care nu sunt în concediu, dar care aveau planuri să petreacă în aer liber.

 Ce ne așteaptă în weekend

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un anunț important referitor la schimbările majore ale vremii care vor avea loc în weekend-ul următor în România. Aceste informații vor afecta cu siguranță toți românii, indiferent dacă se află în concediu sau nu, și care aveau planuri să petreacă în aer liber.

Potrivit ANM, ploile vor fi protagonistele următoarelor zile în țară, o veste dezamăgitoare pentru mulți dintre noi. Deși în prima fază acestea se vor manifesta în zona de vest a teritoriului, se prognozează că ploile vor extinde treptat acoperirea și în celelalte regiuni ale țării. În plus, meteorologul de serviciu al ANM, Diana Giurgiu, a oferit și detalii despre cum vor evolua temperaturile în acest context.

Conform informațiilor furnizate de ANM, ploile se vor întoarce începând de sâmbătă seara, când instabilitatea atmosferică va pune stăpânire în special în vestul României. Ulterior, fenomenele ploioase se vor extinde în mare parte a țării în cursul zilei de duminică.

„Sâmbătă noaptea însă, un nou episod cu manifestări de instabilitate atmosferică își va face apariția începând din regiunile vestice iar duminică acestea vor cuprinde o bună parte din țară conform estimărilor pe care le avem în prezent”, a spus Dian Giurgiu.

De ce au săzut temperaturile

Un alt aspect important al acestei schimbări de vreme este scăderea temperaturilor, care este în concordanță cu evoluția normală în astfel de situații. Frontul atmosferic rece care a traversat țara noastră a generat aceste ploi și fenomene de instabilitate atmosferică, a subliniat meteorologul ANM.

„Dacă vorbim despre aspectul termic, într-adevăr, am asistat la o răcire, care este perfect normală dată fiind traversarea țării de către un front atmosferic rece care a generat și aceste ploi și manifestări de instabilitate atmosferică pe parcursul acestei zile”, a precizat Diana Giurgiu.

Când revin temperaturile ridicate

Cu toate acestea, meteorologii aduc și vești mai bune în privința temperaturilor, afirmând că acestea vor înregistra o creștere începând de azi, urmând ca spre finalul săptămânii valorile termice să revină la normalul perioadei respective.

„Însă vremea nu rămâne rece, se încălzește. Nu va fi însă o creștere semnificativă, comparativ cu ziua de astăzi (joi n. red.), abia de vineri vom simți o încălzire, astfel încât la sfârșitul de săptămână în zonele de câmpie și de podiș să avem undeva la 30…31 de grade și să ne apropiem de ceea ce ar trebui să avem în mod normal la această perioadă”, a explicat Diana Giurgiu la Antena 3 CNN.
Sursa foto: Arhivă
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: