Redactia.ro
Home » Știri » Anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă azi cu profesorii aflați în grevă generală. Ce se știe despre examenele naţionale

Anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă azi cu profesorii aflați în grevă generală. Ce se știe despre examenele naţionale

Creșteri semnificative ale salariilor profesorilor cu peste 25 de ani de experiență în învățământ. Anunțul Ministrului Educației

Iată ce se întâmplă acum cu profesorii din România aflați în grevă generală și se știe despre examenele naționale.

Ce se întâmplă azi cu profesorii din România, aflați în grevă generală. Ce se știe despre examenele naţionale

După ce au declanșat o grevă generală în 22 mai 2023, după ce și-au spus nemulțumirile, dar nu au obținut exact ceea ce și-au dorit, dascălii au mai slăbit intensitatea protestului. Unii dintre profesorii greviști au început să revină la ore. De fapt, unii s-au întors, dar alții – majoritatea – nu. E o situație haotică la nivelul întregii țări. 60% dintre profesorii din România sunt încă în grevă, spune Ligia Deca. Procentul diferă de la un județ la altul, însă. Dacă în Prahova sunt mai puțini dascăli aflați în grevă acum, profesorii din Hunedoara sunt în grevă în procent de 80%.

Ministrul Educației a declarat că peste 10.000 de cadre didactice din țară au renunțat la grevă.

„Putem anunța că de la momentul adoptării ordonanței până astăzi avem circa 15.000 de persoane care lucrează în învățământ care au renunțat la grevă, dintre care peste 10.000 sunt cadre didactice”, a spus marți Ligia Deca, ministrul Educației.

În peste 1.000 de unități de învățământ din țară nicio persoană nu este grevă.

„Este o dovadă de încredere a cadrelor didactice în măsurile luate de Guvern și sperăm ca prin discuțiile pe care le vom relua în contextul negocierii contractului colectiv de muncă pe sectorul Educație, vom relua aceste discuții cu federațiile sindicale mâine, și în contextul altor măsuri pe care Guvernul le va lua, mă refer la negocierile pe legea salarizării, vom putea să vedem o reîntoarcere în sala de clasă atât a cadrelor didactice, cât și a elevilor”, a mai spus ministrul Educației.

Marea problemă este că programul examenelor va trebui modificat dacă dascălii prelungesc greva şi săptămâna aceasta. Reluarea negocierilor cu sindicatele va avea loc miecuri. Liderii de sindicat isi doresc ca noua grilă de salarizare să fie aplicată mai repede, de la 1 ianuarie 2024, în maximum două tranşe care să nu depăşească sfârşitul anului 2024. Pe de altă parte, Guvernul propusese că aceste schimbări să se facă etapizat, într-o perioadă de trei ani.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: