Redactia.ro
Home » Știri » Anunț de ultimă oră despre restricțiile din București! Rata de infectare se apropie de linia roșie

Anunț de ultimă oră despre restricțiile din București! Rata de infectare se apropie de linia roșie

Anunț de ultimă oră despre restricțiile din București! Rata de infectare se apropie de linia roșie

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a făcut noi declarații despre măsurile de protecție din București. Acesta este de părere că restaurantele contribuie semnificativ la creșterea numărului de cazuri de coronavirus.

Anunț de ultimă oră despre restricțiile din București

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a spus că bucureștenii nu ar trebui să se aștepte la o carantinare totală a Capitalei, cel puțin la acest moment. De asemenea, a vorbit și despre restricționarea numărului de persoane în centrele comerciale.

”Se discută mai multe măsuri! Nu pot să vă spun acum care măsuri vor fi propuse. În anumite restaurante nu se respectă deloc anumite măsuri care au fost impuse, respectiv să se funcționeze doar pe terase și să se respecte și definiția terasei și acele petreceri care sunt fără respectarea niciunei norme sanitare sunt evident niște posibile focare de infecție.

Aceste reguli deja există. Pe de-o parte este vorba despre măsurile normale pe care toată lumea trebuie să le respecte, pe de altă parte, cei care conduc aceste afaceri, trebuie să își protejeze proprii salariați. Acum există reguli pentru a restricționa numărul persoanelor până la o treime parte din capacitate, în așa fel încât să nu existe aglomerație și să se păstreze distanțarea fizică între clienți. Sunt deja controale în acest sens”, a declarat, marți, prefectul Capitalei.

De altfel, cu privire la carantina de weekend în Capitală, prefectul nu a dat prea multe informații. Acesta a declarat că despre aceste măsuri se va discuta mai târziu.

Prefectul Capitalei spune că decizia privind carantinarea va fi luata dupa analiza INSP şi ar trebui să fie incluse şi localităţile din judeţul Ilfov. Se discută despre închiderea mall-urilor și lockdown în weekend.

Prefectul a mai declarat că, în cazul carantinării Capitalei, ar trebui inclus şi Ilfovul. Asta pentru că nu sunt suficiente forţe de ordine care să înconjoare doar Bucureştiul și să instituie acele filtre. În schimb, Stoica nu militează pentru carantinarea vreunui sector.

”Nu se poate carantina pe bucățele un oraș. Nu e o măsură eficientă. Am avut întrebarea către specialiști. Au spus că e ceva ce nu poate fi făcut. Fie tot sau mai mult. La modul că intră cu tot cu zona periurbana”, spune Stoica.

Propunerile de măsuri discutate în şedinţa de la Guvern

În timpul şedinţei de luni, premierul Florin Cîţu, primarul Nicuşor Dan şi primarii de sector au discutat despre propuneri de măsuri, ce ar putea fi aplicate în Bucureşti, pentru limitarea numărului de cazuri de COVID-19.

1. În weekend să se limiteze circulaţia la ora 18.00. După ora 18.00 se va putea circula doar cu declaraţie.

2. Poliţia Locală să aibă mai multă putere în această perioadă. Spre exemplu, dacă în weekend poliţia găseşte un bar, club deschis, unde este organizată o petrecere, să îl poată închidă. În prezent, Poliţia Locală nu are acest drept.

3. Mall-urile să aibă restricţii privind numărul de persoane din interior. Pentru moment nu s-a luat o decizie cu privire la acest număr.

4. Circulaţia, restricţionată pe timpul weekendului. Este vorba de o măsură mai drastică, un lockdown de weekend, în care circulaţia cetăţenilor să fie restricţionată.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: