Redactia.ro
Home » Știri » Anunț de ultimă oră pentru români! Ce se întâmplă luni cu rovinietele

Anunț de ultimă oră pentru români! Ce se întâmplă luni cu rovinietele

Anunț de ultimă oră pentru români! Ce se întâmplă luni cu rovinietele

Anunț de ultimă oră pentru români! Iată ce se întâmplă luni cu rovinietele!

Ce se întâmplă azi cu rovinietele

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că pe toată durata zilei de luni, 20 martie 2023, vor exista probleme în procesul de verificare a rovinietei, deoarece se vor efectua activități de mentenanță la aplicația de tarifare.

„CNAIR informează utilizatorii rețelei de drumuri și autostrăzi că luni, 20.03.2023, în intervalul orar 12.00 – 14.00, ca urmare a unor activități programate de mentenanță a aplicației interne e-Tarifare2, procesul de verificare a rovinietei în cadrul punctelor de trecere a frontierei și a punctelor de control ACI poate fi îngreunat pentru scurte perioade de timp”, a transmis compania.

Care este, de fapt, rolul rovinietei în România

Rovinieta este un sistem de taxare a vehiculelor rutiere care circulă pe drumurile publice din România, fiind introdusă în anul 2004.

Rolul principal al rovinietei este de a asigura finanțarea construcției, întreținerii și reparațiilor drumurilor și autostrăzilor din România, precum și a altor infrastructuri rutiere. Această taxă se aplică tuturor vehiculelor, inclusiv autoturismelor, camioanelor, autobuzelor și motocicletelor, în funcție de greutatea și durata de utilizare a drumurilor publice.

În plus, rovinieta poate fi utilizată și pentru a încuraja utilizarea transportului public și a altor modalități de transport mai puțin poluante, prin impunerea unei taxe mai mici pentru aceste vehicule sau chiar scutirea de plată a taxei.

Este important de menționat că, în cazul nerespectării obligativității achitării rovinietei, se aplică amenzi și sancțiuni care pot fi destul de mari.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: