Redactia.ro
Home » Știri » Anunț important pentru români! Se dau bani direct de la Uniunea Europeană

Anunț important pentru români! Se dau bani direct de la Uniunea Europeană

Anunț important pentru români! Se dau bani direct de la Uniunea Europeană

Anunț important pentru români! Se dau bani pentru români direct de la Uniunea Europeană. Este vestea finalului de an. Anunțul a fost făcut de către un europarlamentar. S-a anunțat și care sunt condițiile pentru a putea ajunge la aceste sume.

Anunț important pentru români! Se dau bani direct de la Uniunea Europeană

Vești excelente pentru acești români care au nevoie de bani. Potrivit capital.ro, eurodeputatul PLUS, Dragoș Pîslaru a recomandat autorităților locale să îndrăznească să aplice direct la Bruxelles pentru obținerea finanțărilor europene pentru proiecte în exercițiul financiar viitor al UE, care începe în 2021.

Cum pot accesa banii românii

De asemenea, acesta a dezvăluit cum pot accesa românii, banii. Acesta a spus că autoritățile locale trebuie să înțeleagă că nu au de ce să fie dependente financiar de centru.

„Este foarte important să începem discuțiile despre oportunitățile de investiții și bugetul pe care UE îl pune la dispoziție României pentru dezvoltare încă de timpuriu. Începând cu ianuarie 2021, resursele vor fi disponibile pe următorul cadru, iar România trebuie să știe ce urmează și asta nu numai la nivel central, ci și la nivelul autorităților locale și regionale. Autoritățile locale trebuie să înțeleagă că nu au de ce să fie dependente financiar de centru, că procesul de autonomie locală nu poate fi unul în care să depinzi de finanțele publice. Este foarte importantă mobilizarea autorităților subnaționale care să înceapă montarea de structuri financiare sau de co-finanțare adecvate, care să creeze o autonomie față de finanțarea centralizată prin discuții directe cu instituții financiare europene. Să îndrăznească autoritățile locale să depună proiecte direct la Bruxelles”, a spus Pîslaru.

Pîslaru a lăudat autoritățile din Cluj pentru absorbția fondusrilor europene, însă a avertizat că nu este suficientă. Europarlamentarul a participat în Cluj-Napoca la o dezbatere despre oportunitățile de investiții plecând de la bugetul UE 2021-2027, organizat de Renew Europe și PLUS Cluj. Pîslaru este raportor al Parlamentului European pe Programul de sprijin pentru reforme și raportor Renew Europe pe Programul InvestEU.

Citeste si:„Fiica” lui Cornel Galeș, mesaj cutremurător după moartea acestuia

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: